Haberler

Kahire: Kahire'de 6. Uluslar Arası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi Toplantısı

Mısır'ın Başkenti Kahire'de 6. Uluslar Arası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi Toplantısı Gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye'yi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Temsil Etti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 6. Uluslar arası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye'yi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker temsil etti.

13 Akdeniz ülkesinin bakan düzeyinde temsil edildiği toplantıda Akdeniz ülkelerinin tarımsal ticaretin geliştirilmesi, kırsal kalkınma politikalarının güçlendirilmesi konuları ele alındı. Gıda ürünlerinde kalite standartlarının belirlenmesi konusunda ortak politikalar oluşturulmasının da görüşüldüğü toplantıda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarımın Akdeniz ülkeleri için stratejik bir sektör olduğunu belirterek, bölgede tarımsal gelişimin önemini vurguladı. Tarımsal ürünlerde ticari dengenin sağlanması gerektiğini belirten Eker, bölgedeki tarımsal araştırma merkezleri arasında işbirliğinin yararlı olduğunu da söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title