Haberler

Kadınların Sorunlarını Kadınlar Çözer

2011 Küresel Kadın Zirvesi, İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlendi

2011 Küresel Kadın Zirvesi, İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlendi. Küresel Kadın Zirvesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakan Selma Aliye Kavaf, Vietnam Başkan Yardımcısı Nguyen Thi Doan, Malezya First Ladysi Datin Paduka Suri Rosmah Mansun, Nabivya Firs Ladysi Penehupifo Pohamba ve Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda ülkeden gelen kadın katılımcı yer aldı.

"KADINLARIN SORUNLARINI YİNE KADINLAR ÇÖZEBİLİR"

Kadınların sorunlarının yine kadınlar eliyle çözüleceğine inandığını vurgulayan Emine Erdoğan, şunları söyledi:

"Sihirli bir elin gelerek tüm sorunları çözeceğine inanmak hayal kırıklığından başka bir şey getirmeyecektir. Kadınlar kendi sorunlarına sahip çıkarak mücadele vermeli ve güç birliği yapmak durumundadır. Güç birliği, el birliği ve gönül birliği içinde dünyanın tüm meselelerine kadın inceliği, kadın zekası ve kadın zarafeti dokunmalıdır.

Bugün İstanbul'da kendi alanlarında son derece başarılı ve uluslararası şöhrete kavuşmuş çok önemli dostlarımız var. Sadece başarılı yönetici, politikacı yada iş kadını değiller, bu dostlarımız aynı zamanda tüm dünya kadınlarına örnek olan, hayallerini süsleyen ve rehberlik eden liderlerdir. Eminim ki dünyanın neresinde olursa olsun, alanında başarılı her bir hanım kardeşimiz, ülkesindeki ve dünyadaki diğer kadınlar tarafından gıpta ile izleniyor. "

"KADINLARA HER TÜRLÜ ŞİDDETİ UYGULAYANLAR AYNAYA BAKAMIYOR, KENDİLERİYLE YÜZLEŞEMİYOR"

Kadına yönelik şiddete değinen Erdoğan, "Dünyanın neresinde olursa olsun, kadınlara her türlü şiddeti uygulayanlar aynaya bakamıyor, kendileriyle yüzleşemiyor. Eğer aynadaki görüntünüzden hoşnut değilseniz aynayı kırmayın, yüzünüzü değiştirin. Kadınlara karşı ayrımcılık uygulayanlar, kadınların her türlü istismarına kapı aralayanlar, kadınları ucuz iş gücü olarak görenler biraz vicdan sahibiyseler, gece yataklarına yatıp başlarını yastığa koyduklarında rahat bir uyku uyuyamıyorlardır. Özellikle dünyanın farklı coğrafyalarında kitle imha silahlarının hedefine kadınları yerleştirenlerin, kadınları çocuklarından, eşlerinden, sevdiklerinden ayıranların, kendi eşleri ve annelerinin yüzlerine bakamadıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMLİ KADIN, EĞİTİMLİ TOPLUM"

Eğitimin önemine de dikkat çekin Emine Erdoğan, "Türkiye'de çocuklarımızın okuması için büyük bir kampanya yürütüyoruz. Bugün okuma oranımız yüzde 100'lere yaklaştı. Eğitimli kadınların oluşturduğu bir toplumun aydınlık bir toplum olacağına inanıyoruz. Kadınları güçlü, onurlu ve eğitimli bir toplum, yarınlara umutla bakan bir toplumdur. Böyle bir dünya ise yaşanabilir ve huzurlu bir dünyadır. Ne kadar fazla kadın yönetici ve politikacı olursa, inanın dünyanın sorunları o oranla ve hızla yok olup gidecektir. Ne kadar fazla kadın sosyal yaşamın içinde aktif rol alırsa, toplum o denli sağlıklı yaşanabilir olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAVAF: "KADINLARIN YAŞAM BİÇİMİ, TOPLUMLARIN GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERİR"

Türkiye'den özellikle son 10 yılda yapılan düzenlemelerle sosyal kalkınma hızının arttığını, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının da fazlalaştığını dile getiren Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise, şunları kaydetti:

"Kadınların yaşam biçimi ve yeri, toplumların gelişmişliğinin önemli bir göstergesidir. Kadınların iş gücü piyasasına daha çok katılmaları ve bu katılımların niteliğinin yükseltilmesi, ülkenin ekonomik büyümesine de olumlu etki yapmaktadır. "

Program, konuşmaların ardından Modern Folk Korosu'nun müzik gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title