Haberler

Jokey Halis Karataş'tan Şike İddialarına Yanıt: - ''bana Ve Aileme Karşı Çok Büyük Bir Nefret Ve Kin Güden Eniştem Ahmet Akbulut, Şahsıma İftira Atmaktadır''

Jokey Halis Karataş, eniştesi tarafından ortaya atılan ve Gazi Koşusunu şike sonucu kazandığına da yer verilen iddiaların, başarılarını karalamaya yönelik olduğunu söyledi.

Jokey Halis Karataş, eniştesi tarafından ortaya atılan ve Gazi Koşusunu şike sonucu kazandığına da yer verilen iddiaların, başarılarını karalamaya yönelik olduğunu söyledi.

Veliefendi Hipodromunda, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Müdürü Turgay Kop, genel müdür yardımcısı Tuncel Aydın ve avukatı Hülya Yücesoy Aybey ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Karataş, hakkında ortaya atılan iddiaları yanıtladı.

Eniştesi Ahmet Akbulut'un, ''Halis Karataş komiserleri bağlamış. Foto-finiş ile biten tüm yarışları o kazanır. Gazi Koşusunu da foto-finişle kazandı. Yarışlarda şike olduğunu söylediğim için başıma bunlar geldi. Ganyan bayim elimden alındı, bacağımdan vuruldum'' şeklindeki iddialarını, basın toplantısında yalanlayan Karataş, ''Bu iddialar asılsız olduğu gibi, konuyla ilgili haber de tamamen gerçek dışı, kasıtlı ve kötü niyetli. Benim, yıllardır çok çalışarak, emeğim karşılığı elde ettiğim başarılarımı karalamaya yönelik'' dedi.

Ablası ile boşanma davası devam eden Ahmet Akbulut'u hayatı boyunca sadece 5-6 kez gördüğünü ifade eden Karataş, ''Bana ve aileme karşı çok büyük bir nefret ve kin güden bu kişi, bizden intikam almanın ve haksız çıkar sağlamanın tek yolunu, ünlü bir kişi olmamdan dolayı şahsıma iftira atmakta bulmuştur'' diye konuştu.

Karataş, ağabeyine ait, Pendik'teki 500 numaralı ganyan bayiinde sorumlu müdür olarak çalışan Ahmet Akbulut'un, borçlandığını ve bu borcu ödeyemediği için de görevini kendi isteğiyle bıraktığını anlatırken, ağabeyinin üzerine kalan borçları kendisinin ödediğini, daha sonra da bayinin TJK'ya iade edildiğini söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır yarış camiasının içinde yer aldığını ve bu süre içinde yanlış olan hiçbir olaya adının karışmadığını kaydeden Karataş, şöyle konuştu:

''Ahmet Akbulut, 2005 yılında da yine asılsız iddialarla basını kandırmaya çalışmış ve bu iddiaların basında yer almasını sağlamıştır. Bu kişi hakkında avukatımız aracılığıyla mahkemeler nezdinde gerekli yasal başvuruda bulunulmuştur. Yayınlar nedeniyle tazminat davası açılmış, ayrıca kendisinin tehdit, iftira ve hakaret suçlamalarına karşılık da şikayette bulunulmuştur. Adaletin tecelli edeceğine ve bu şahsın yasalar önünde gerekli cezayı alacağına olan inancımız tamdır.''

Halis Karataş, bugüne kadar hiç yarış kuponu doldurmadığını da sözlerine ekledi.

-KOP: ''TJK OLARAK YASAL HAKLARIMIZI ARAYACAĞIZ''-

TJK Genel Müdürü Turgay Kop, Türk yarışçılığına mal olmuş önemli bir jokey olan Halis Karataş hakkında ortaya atılan iddiaları üzücü bulduklarını söyledi.

Kop, TJK'nın, dünyanın en temiz at yarışçılığını yaptığını ve bu iddialar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirterek, ''Konuyla ilgili gerekli incelemeleri yaptık. Bu asılsız ve mesnetsiz olay bizi çok zor duruma soktu. Özellikle TBMM'de çok önemli yasalarımızın olduğu bir dönemde bu iddiaların ortaya atılması, bizi kötü etkilemiştir. TJK olarak yasal haklarımızı arayacağız'' dedi.

TJK Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Aydın da Ahmet Akbulut'un iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ahmet Akbulut, iddialardan sonra bayiliğin elinden alındığını söylüyor. Oysa bayilik çok daha önce, yani 21 Şubat 2005 yılında başkasına devredilmiş. Ayrıca, Gazi Koşusunu kazanan Halis Karataş'ın şike yaptığını iddia etmiştir. Gazi Koşusunun birincisi foto-finiş yöntemiyle belirlenmiştir. Dünyanın her yerinde de bilinir ki bu araca kimsenin müdahalesi olamaz ve bu araç, görünen neyse, onu doğru bir şekilde ortaya koyar.''

-''AHMET AKBULUT PARA İSTEDİ''-

Halis Karataş'ın avukatı Hülya Yücesoy Aybey, Ahmet Akbulut'un, başkaları aracılığıyla para istediğini söyledi.

Aybey, kendisini Ahmet Akbulut adına aradığını söyleyen bazı kişilerin, 40 bin YTL istediğini ifade ederek, ''İstediklerini verdiğimiz takdirde, Ahmet Akbulut'un artık basına yalan ve yanlış bilgi vermeyeceğini, Halis Beyin ablasıyla boşanacağını ve çocuklarını da kendisine vereceğini iddia ettiler'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title