Haberler

Japonya'da "ekonomik gözlemler" son 11 yılın düşüğünde

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen Japon ekonomisinde "iş güven endeks gözlemi" ocak-mart dönemindeki eksi 10,1'den, Nisan-Haziran döneminde eksi 47,6'ya gerileyerek, son 11 yılın en düşük oranını gördü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen Japon ekonomisinde "iş güven endeks gözlemi" ocak-mart dönemindeki eksi 10,1'den, Nisan-Haziran döneminde eksi 47,6'ya gerileyerek, son 11 yılın en düşük oranını gördü.

japonya Maliye Bakanlığı ve Kabine Ofisi (Naikakufu) iş birliğinde üretim ve üretim dışı iş piyasalarına yönelik 14 binden fazla firmayı kapsayan ekonomik gözlem raporu yayımlandı.

Buna göre, 1 milyar yen (9,3 milyon dolar) ve üstü sermayeli firmaların iş güven endeksi gözlemleri, ocak-mart çeyreğinde kaydedilen eksi 10,1'den, Nisan-Haziran döneminde eksi 47,6'ya düştü.

Güven endeksi, 2008 mali krizinden sonraki 2009'un ilk çeyreğinde hissedilen eksi 51,3 ile Mart 2011 tsunami afetinden sonraki çeyrekte hissedilen eksi 22 seviyesinden beri, son 11 yılda ilk kez bu orana gerilemiş oldu.

Üretim dışı sektörlerde, önceki çeyrekteki eksi 6,6'dan eksi 45,3'e düşen öngörülerin, ertelenen Tokyo Olimpiyatları sebebiyle turizm ve eğlence sektörlerinde de büyük oranda kötüleştiği kaydedildi.

Ocak-marta kıyasla "ekonomik duyarlılıklar" sermayesi 100 milyon ile 1 milyar yen barajındaki firmalarda eksi 13,1'den eksi 54,1'e, sermayesi 10 milyon ile 100 milyon yen ölçeğindeki firmalarda eksi 25,3'ten, eksi 61,1'e geriledi.

Japonya'da iş ve sosyal hayatı etkileyen olağanüstü hal (OHAL) salgınıyla mücadele kapsamında nisan başında önce 7 bölgede, 16 Nisan'da ise tüm ülke genelinde uygulandı.

İyileştirilen sağlık şartları sonrası OHAL, 14 Mayıs'ta 39 eyalette, 21 Mayıs'ta Osaka, Kyoto ve Hyogo'da, 25 Mayıs'ta da Tokyo metropolü ile kuzeydeki Hokkaido'da kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title