Haberler

İzmir Valisi: Patlamayla İlgili İnceleler Sürüyor

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aliağa Emniyet Müdürlüğü Önündeki Patlamanın Nasıl Meydana Geldiği Konusunda Uzman Ekibin İncelemeyi Sürdürdüğünü Söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aliağa Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda uzman ekibin incelemeyi sürdürdüğünü söyledi.

Vali Kıraç, evli ve bir çocuk babası olan Konakçı'nın 6 yıllık polis memuru olduğunu, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bomba imha uzmanı olarak görev yaptığını belirtti.

Vali Kıraç, şöyle konuştu:

''Saat 15.45'de emniyet müdürlüğünün deposunda imha komisyonu tarafından imha kararı verilen 500 gram potasyum kloratı emniyet müdürlüğü binasından çıkarırken patlama meydana geldi. Polis memurumuzun kolları ve yüzünde yara var. Çekilen tomografide beyinde herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. Cerrahi müdahale devam ediyor. Hayati tehlikesi var. Ancak, sağlık durumu iyiye gidiyor. Patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda uzman ekip incelemeyi sürdürüyor.''

Patlayıcının daha çok balıkçıların kullandığı bir malzeme olduğunu ve patlayıcının imhaya götürüldüğü sırada patlamanın meydana geldiğini ifade eden Vali Kıraç, patlamanın tamamen görev sırasında meydana geldiğini kaydetti.

Vali Kıraç, patlayıcının imhaya götürülürken özel bir kıyafetin giyilip giyilmeyeceğini araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, polis memurunun kopan uzuvları polis eskortu eşliğinde hastaneye getirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title