Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

Mavişehir Kültür Merkezi'nin yap-işlet devret modeliyle inşası uygun görülürken, Karşıyaka Belediye Meclisi önergeyi komisyon gündemine aldı.

Mavişehir Kültür Merkezi'nin yap-işlet devret modeliyle inşası uygun görülürken, Karşıyaka Belediye Meclisi önergeyi komisyon gündemine aldı.

Karşıyaka Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında sunulan önerge hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye imkanlarıyla böyle bir projenin gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, "Bu nedenle yap-işlet-devret modelini uygun gördük. Şimdi Bütçe ve Hukuk komisyonlarımızın gündemine alınan bu projemizle hayata geçireceğimiz Kültür Merkezi hem Karşıyaka hem de İzmir'e çok büyük bir kentsel kazanım sağlayacak. Karşıyaka ve İzmir halkı hak ettiği Kültür Merkezi'ne en kısa sürede kavuşacak" dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi park suyu fiyatlarının indirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teklifte bulunulmasını oy birliğiyle kararlaştırdı. Kararda, içme suyunun 1 metreküpünün 1.19 YTL, park suyunun

1 metreküpünün ise 1.35 YTL olmasına dikkat çekildi. Meclis toplantısında Türk Halk Müziği Beste Yarışması düzenlenmesi önergesi komisyon gündemine alınırken, Türkçe konuşan devletler arasında şarkı yarışması düzenlenmesi hakkındaki Kültür Komisyonu raporu da oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıdan sonra Meclis üyelerine ve Yalı Mahallesi'nden gelen vatandaşlara, 808 konut projesiyle ilgili bilgi veren Cevat Durak, "Örnekköy'de yaptırdığımız toplu konutları TOKİ bize teslim etmek üzere. Biz de 30 yıldır kimsenin çözemediği bir sorunu çözmek üzereyiz. Yalı mahallesinde tespit edilmiş yapılar, kimse sokağa dökülmeden, güle oynaya, uzlaşmayla anlaşmayla, sahiplerince yıkılarak, bu kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title