Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

- İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarafından Hazırlanan Türkiye'nin İlk Sayısal Kent Rehberi'nin Güncellenmiş Sürümü, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda Yapılan Bir Sunumla Tanıtıldı.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye'nin ilk Sayısal Kent Rehberi'nin güncellenmiş sürümü, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda yapılan bir sunumla tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk Sayısal Kent Rehberi'nin 2003 yılında hazırlandığını hatırlatarak, yeni sürümde eskisine oranla büyük değişiklikler bulunduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Bu rehber, turizm kenti olan İzmir'de kent içinde ulaşımı kolaylaştıracak; tarihi mekanları, ören yerleri, otelleri vb. belirlemesiyle de İzmir'in gelişmesine katkı sağlayacaktır. Belirlenen alan içindeki bina sayılarının, mesafelerin ölçülmesi kent üzerinde çalışmalar yapanlara büyük kolaylık sağlayacaktır. Çok amaçlı bu rehberin sürekliliği sağlanacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Yeni Yerleşmeler ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Selçuk Savcı, Sayısal Kent Rehberi'ni detaylı bir sunumla anlattı. Savcı, Sayısal Kent Rehberi'nin, numarataj ve mesafe bilgilerinden taksi duraklarına ve tarihi mekanlara kadar pek çok yeni, farklı bilgilerle güncellendiğini belirtti. İzmir'in eski 9 metropol ilçesini kapsayan çalışma çerçevesinde ilçe belediyelerden numarataj bilgilerinin alınarak düzenlendiğini anlatan Savcı; sokak, cadde ve binaların da güncellendiğini söyledi.

İlk kez 2003 yılında hazırlanan CD ortamındaki sayısal kent rehberinin yeni sürümünde, eski rehberden farklı olarak, harita üzerindeki veriler sorgulanarak iki yer arasındaki mesafenin yanı sıra, alan gibi verilere ve seçilen alan içerisindeki bina sayısına ulaşılabiliyor. Yeni rehberde, tarihi mekanlar ve taksi durakları hakkında metinsel veriler de yer alıyor.

TARİH KENT REHBERİNDE

Rehberde İzmir'in önemli yerleri ve tarihi mekanlarının bulunduğu noktalar sorgulandığında ise fotoğraflı kısa bilgilerle karşılaşılıyor. Yenilenen İzmir digital kent rehberinde yaklaşık 170 tarihi mekan yer alıyor. Ayrıca harita kullanıcısına kolaylık sağlamak amacıyla, taksi durakları sorgulamasında durak ismi, semt ve telefon bilgilerini de kent rehberi içinde bulabilmek mümkün. Böylece, yeni Kent Rehberi ile adres, tarihi mekanlar gibi yerlere çok daha kolay ulaşılabilecek.

BELEDİYE HİZMER REHBERİ DE VAR

Diğer taraftan, haritada bilinmeyen bir yerin üzerine gelindiğinde, o yerin konumunun yanı sıra niteliği de öğrenilmiş olacak. Yeni rehberde, üzerine tıklanan bir yerin gerçek koordinatlarını bulmak da mümkün. Ayrıca rehberde belediyemizce halka dağıtılan “ Hizmet Rehberi” ne de kolayca ulaşılabilecektir. Yeni rehber, CD ortamında düzenlenerek öncelikle resmi kurum ve kuruluşlar, muhtarlar, karakollar, acil kurtarma servisleri, meslek odaları ve okullara dağıtılacak.

İlki İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan “İzmir Sayısal Kent Rehberi”nden halen günde yaklaşık 4 bin 300 kişi yararlanıyor. Sayısal kent rehberinin mahkeme bilirkişilerince ve internet ortamında emlak bürolarınca da yoğun olarak kullanıldığı biliniyor. Geliştirilen yeni digital kent rehberi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin www.izmir.bel.tr adresine de yüklendi. Tarihi mekanların fotoğrafları ise sadece CD'lerde olacak. Güncellenmiş yeni sürüm kent rehberini edinmek isteyen İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürlüğü'nden ücretsiz olarak temin edebilecekler.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title