Haberler

İzmir'in 2007 ÖSS'de En Başarılı Okulu Yamanlar Koleji Oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Sonuç Kitapçına Göre Özel Yamanlar Fen Lisesi, İzmir'in 2007 ÖSS'de 4 Yıllık Lisans Programına En Fazla Öğrenci Yerleştiren Okulu Oldu. İzmir'in 373 Lisesi İçinde Yüzde 96,7 Başarı Oranı ile Birinci Olan Özel Yamanlar Fen Lisesi, ÖSS'de Bir de Türkiye Birincisi Çıkardı. Yamanlar, Türkiye Sıralamasında Yerleştirme Oranı Yüzde 12,4 Olan ve 17. Sırada Yer Ala...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuç kitapçına göre Özel Yamanlar Fen Lisesi, İzmir'in 2007 ÖSS'de 4 yıllık lisans programına en fazla öğrenci yerleştiren okulu oldu. İzmir'in 373 lisesi içinde yüzde 96,7 başarı oranı ile birinci olan Özel Yamanlar Fen Lisesi, ÖSS'de bir de Türkiye birincisi çıkardı. Yamanlar, Türkiye sıralamasında yerleştirme oranı yüzde 12,4 olan ve 17. sırada yer alan İzmir'in başarısını da artırdı. Yüzde 96,7 yerleştirme oranı ile Özel Yamanlar Fen Lisesi'nin birinci olduğu 2007 ÖSS 4 yıllık lisans programına yerleştirme sıralamasında ikinci yüzde 95,5 ile Bergama Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Özel Ege Lisesi yüzde 93 ile üçüncü, Özel Yamanlar Malhun Hatun Fen Lisesi yüzde 90 ile dördüncü, Özel Tevfik Fikret Fen Lisesi yüzde 88,9 ile beşinciliğe yerleşti.

Bu yıl sayısal puan türünde öğrencileri Faruk Tekgül'ün birinci olduğunu hatırlatan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, başarının özverili ve disiplinli çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Yamanlar Fen Lisesi'nin yarı sıra Yamanlar Malhun Hatun Fen Lisesi ile Özel Yamanlar Koleji'nin de ilk 30 lise arasında yer aldığını vurgulayan Kasap, "Okulumuzun ilk açıldığı yılki heyecanımızı hiç kaybetmedik. İdarecisinden, öğretmenine, müstahdemine varıncaya kadar başarıya odaklanmış durumdayız. Elde ettiğimiz her başarıyı daha öteye götürmenin çabasını veriyoruz" dedi.

(YK)

03.02.2008 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title