Haberler

İzmir Evinde 448 Bin Odlar Bulanan Fetö Sanığı Adliyeye Sevk Edildi

Evinde 448 bin odlar bulanan FETÖ sanığı adliyeye sevk edildiİZMİR merkezli olarak FETÖ/PDY'nin 'Altın şehir' adı altındaki yeni yapılanma girişimine yönelik düzenlenen operasyonda 448 bin 468 dolarla birlikte gözaltına alınan ve yapılanmanın elebaşlarından birisi olan H.K.

Evinde 448 bin odlar bulanan FETÖ sanığı adliyeye sevk edildi

İZMİR merkezli olarak FETÖ/PDY'nin 'Altın şehir' adı altındaki yeni yapılanma girişimine yönelik düzenlenen operasyonda 448 bin 468 dolarla birlikte gözaltına alınan ve yapılanmanın elebaşlarından birisi olan H.K. ve eşinin de bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ege Bölgesi'nde 'altın şehir' adı altında yeni yapılanma ortaya çıkartıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 25 Temmuz'da İzmir merkezli İstanbul, Muğla ve Aydın'da düzenlediği operasyonda 131 kişiyi gözaltına aldı. Örgütün sözde Ege Bölge İmamı N.K. de, Bornova'da saklandığı evden kaçmak isterken gözaltına alındı. Örgütün bazı üyeleri, Bornova'da toplantı halinde bulundukları sırada yakalandı. Bu çalışmalarla, FETÖ'nün İzmir'de 'altın şehir' adı altında sözde eyalet yapılanmasına gittiği ve şubat ayından bu yana faaliyette bulundukları tespit edildi. Şüphelilerin, örgütü ayakta tutmaya yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine yardım adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ mensuplarıyla irtibat sağladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları iddia edildi. Adliyeye gönderilen 131 kişiden, N.K.'nin de aralarında bulunduğu 60'ı tutuklandı, 57'si adli kontrol şartıyla, bir kişi cumhuriyet savcılığından, 4'ü ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Diğer kişilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor,

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

FETÖ/PDY'nin 'altın şehir' yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınan 131 kişi arasında, bu yapılanmanın elebaşlarından birisi olan H.K.'nın ve eşinin de bulunduğu, çocuğuyla kaçma hazırlığı yaparken yakalandı. Emniyette sorgusu tamamlanan H.K. ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. H.K. evinde bulunan paralarla ilgili 'Suçlamaları kabul etmiyorumö dedi. H.K.?nın evinde yapılan aramalarda ise eşi ve kendisi adına düzenlenmiş sahte pasaportun yanı sıra 448 bin 468 dolar, 16 bin 516 lira, 765 Euro ile bir miktar Suudi Arabistan riyali ele geçirilmiş, bulunan paralardan 442 bin 15 dolarının, evdeki yastığın içinde tülbentle sarılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title