Haberler

İzmir'de Yerel Yönetimler...

İrlanda Büyükelçisi Anthony Mannix'i Ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşbirliğiyle Kurulacak Teknopark'ın Altyapı Çalışmalarının Önümüzdeki Günlerde Başlayacağını Müjdeledi. Başkan Kocaoğlu Özellikle Son Yıllarda Bilişim Konusunda Sıçrama Yapan İrlanda ile Bu Konuda İşbirliği Yapılabileceğini Belirterek, İrlan...

İrlanda Büyükelçisi Anthony Mannix'i ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle kurulacak Teknopark'ın altyapı çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını müjdeledi. Başkan Kocaoğlu özellikle son yıllarda bilişim konusunda sıçrama yapan İrlanda ile bu konuda işbirliği yapılabileceğini belirterek, İrlandalı yatırımcıları karşılıklı işbirliği yapmaya çağırdı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü'nün bulunduğu alanda Teknopark'ın kurulacağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, bu bölgenin İzmir Yarımadası üzerinde güneşiyle, deniziyle, tarihi mekânları ile teknopark kurmak için ideal bir bölge olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde 200 hektarlık bu alanın altyapı düzenlemelerinin yapılarak teknopark olarak hizmete açılacağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda İrlandalı yatırımcıları karşılıklı işbirliği yapmaya çağırdı. Başkan Kocaoğlu İrlanda Büyükelçisi Anthony Mannix'in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İrlanda ve Türkiye arasında özellikle de Ege Bölgesi arasında çok iyi bağların kurulabileceğine inandığını belirtti. İrlanda Büyükelçisi Mannix de kentimizde bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet içinde olduğunu söyleyerek, daha önce turist olarak 3 kez İzmir'e geldiğini belirtti. Mannix 10 yıl önce Türkiye'ye gelen İrlandalı sayısının çok az olduğunu ama bu yıl 100 bin civarında İrlandalı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini vurguladı. Bu ziyaretlerin de ağırlıklı olarak İzmir civarı ve İstanbul'a yapıldığını belirten Büyükelçi Mannix, Türkiye'de 3 bin 200 civarında İrlandalı'nın mal varlığı bulunduğunu açıkladı. Büyükelçi Mannix, Türkiye-İrlanda arasındaki iyi ilişkilerin gelişerek süreceğini belirterek, yaptığı ziyaretin de bu ilişkiye katkı sağlayacağını düşündüğünü vurguladı.

(YK)

09.04.2007 18:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title