Haberler

İzmir Bergama'da Ortaokulun Taşınmasını Protesto Ettiler

İzmir'in Bergama İlçesi Atatürk Mahallesi'nde 53 yıldır eğitim veren Ulubatlı Hasan Ortaokulu'nun 290 öğrencisi ile Fevzipaşa Mahallesi'ne taşınması protesto edildi.

İzmir'in Bergama İlçesi Atatürk Mahallesi'nde 53 yıldır eğitim veren Ulubatlı Hasan Ortaokulu'nun 290 öğrencisi ile Fevzipaşa Mahallesi'ne taşınması protesto edildi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısı önünde Ulubatlı Hasan Ortaokulu'nun taşınması nedeniyle dün (cuma) akşam saatlerinde düzenlenen eyleme Veli-Der Bergama Şubesi, Eğitim-Sen şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi üyeleri, CHP Bergama İlçe Teşkilatı üyeleri ve Atatürk Mahallesi sakinleri katıldı. Veli-Der Bergama Şubesi adına konuşan Fikret Ali Parlas, Atatürk Mahallesi'nde bulunan Ulubatlı Hasan Ortaokulu'nun 290 öğrencisi ile birlikte 2-3 kilometre uzaklıktaki Fevzi Paşa Mahallesi'ne taşındığını açıkladı. 1964 yılından beri eğitimin verildiği okulda 2013 yılında İmam Hatip Ortaokulu açıldığını hatırlatan Parlas, Bu yıl ortaokulumuz kendi yerinden atılmış ve Fevzi Paşa Mahallesi'ne gönderilmiştir. Tüm itirazlar sonuçsuz kalmış 'Sizi daha sağlam ve güzel bir okula gönderiyoruz' denilmiştir. Sonradan açılan 70 öğrencili İmam Hatip Ortaokulu 53 yıllık okulumuzun yerinde kalmıştır. En güzel okul eve en yakın okuldur. Hele hele 10 yaşında çocukların 3 kilometre mesafeye gitmesinden daha da iyidir. Biz okulumuzu istiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi imam hatip öğrencileri ile sabahçı-öğlenci olarak eğitime devam edebilir. Kimsenin eğitim hakkından yoksun kalmasını istemiyoruz dedi. Zaten zor geçinen mahalle sakinlerinin her gün servis ve yemek ücretini karşılayamayacağını savunan Parlas, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuyu yeniden değerlendirmesini istedi.

ÇOCUKLARIMIZ CEMAAT YURTLARINA MAHKUM EDİLİYOR

İlçedeki 14 Eylül Anadolu Lisesi Pansiyonu'nun da 2 yıldır çeşitli bahanelerle açılmadığını öne süren Fikret Ali Parlas, Çocuklarımız sağlıksız koşullarda kalmakta ya da cemaat yurtlarına mahkum edilmektedir. İstediği her işi anında hallettiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü pansiyonun açılışını niçin yapmıyor İsterse 24 saatte pansiyonu donatabilir. Bununla birlikte 2 yüksekokul bulunan ilçemizde yükseköğrenim yurdu bulunmamaktadır. FETÖ operasyonu sonrası el konulan Ali İpek Yurdu Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilerek Bergama'ya gelen genç kardeşlerimizin hizmetine verilmelidir. Bergamalı olsun olmasın bu ülkenin gençleri bizim geleceğimizdir diye konuştu. Okuluma dokunma ve Laik, bilimsel, demokratik eğitim sloganlarının atıldığı protesto gösterisinin ardından topluluk dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fevzipaşa Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title