Haberler

İzmir Basınında Bugün

İzmir'de Yayımlanan Gazetelerin Bazı Haber Başlıkları Şöyle: Yeni Asır: 'Çinliler 'İzmir' Dedi' Haima Otomotiv, 500 Milyon Dolar Yatırım Yapacak, Bin 300 Kişi İstihdam Edecek

İzmir'de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

YENİ ASIR: 'Çinliler 'İzmir' dedi'

Haima Otomotiv, 500 milyon dolar yatırım yapacak, bin 300 kişi istihdam edecek. Yatırım için İzmir'in seçilmesinde yerel yöneticilerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük rolü olduğu vurgulandı.

YENİGÜN: 'Baykal:5+1 Kılıçdaroğlu:24'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasıyla İzmir ikiye bölündü. Önceki gün bir araya gelen ilçe başkanlarının 24'ü Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtirken, 5 ilçe başkanı ile Ekrem Bulgun, Baykal'dan yana tavır koydu.

EGE TELGRAF: 'Bu kadarına pes'

İzmir'de gerçekleşen operasyonda, DVD oynatıcısının içine gizlenmiş 4 bin 874 ecstasy hap bulundu.

HABER EKSPRES: 'Galatasaray yeni Hakan'ını Buca'dan aldı'

Galatasaray, gol kralı eski golcüsü Hakan Şükür'den sonra aradığı golcüyü Bucaspor'dan aldı. Kulüp, Şükür'ün veliahdı olarak gösterilen Mehmet Batdal ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

GAZETEM EGE: 'Bir dediği bir dediğini tutmuyor'

Baykal'ın istifası için 'Artık bir daha gelmez' diyen Bulgun, dün yine çark etti. Bulgun, 77 il başkanının aksine Baykal'ın dönmesi gerektiğini savundu.

HÜRRİYET İZMİR: 'Adaletli olmaz'

Okullarda serbest kıyafet tartışmasına sektör de katıldı. İZTO, kararın son derece hatalı olduğuna dikkati çekti.

MİLLİYET EGE: 'Konut ve eğitimde İzmir zam rekortmeni'

2009'da ülke genelinde konut fiyatları yüzde 2,31 arttı. İzmir'de ise bu oran yüzde 19,5'i buldu. Eğitimde de benzer bir tablo ortaya çıktı: Türkiye ortalaması yüzde 5,47, İzmir'de yüzde 9.

POSTA EGE: 'Alkışlar size'

DEÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Uğur Saygılı ve ekibi, rahim ağzı kanseri araştırmalarıyla ödül kazandı. Belçika'daki tıp kongresinde 450 bilimsel çalışma arasından onlarınki öne çıktı. Liseli Pelin Bulcu da Dünya Genç Mucitler Yarışması'nda 30 ülkeden 70 projeyi geride bırakıp şampiyon oldu.

HT EGELİ: 'Çinliler geldi, Afrikalılar yolda'

Çin otomotiv devi Dong Feng Motor'un ardından Haima'da yatırım için İzmir'de yer arıyor. Ayrıca Güney Afrika'dan 5 bakan ve 50 yatırımcı Egeli yatırımcılarla buluşacak.

(ZEY-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title