Haberler

İvedik'deki Patlama

Patlamaya kaçak gaz dolumu, tiner imalatı, bio-dizel üretİmi ya da ruhsatsız merdiven altı imalathanelerin yol açtığı gibi açıklamalar tamamen asılsızdır.

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, İvedik'te dün saat 19.25'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak, 'Patlamaya kaçak gaz dolumu, tiner imalatı, bio-dizel üretimi ya da ruhsatsız merdiven altı imalathanelerin yol açtığı gibi açıklamalar tamamen asılsızdır' dedi.

     Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, kazanın nedeninin itfaiyenin raporu sonucu kesinleşeceğini ve patlamanın hangi iş yerinde meydana geldiğinin henüz tespit edilememiş olduğunu belirterek, şu anda kazanın nedenine ve ihmallere dair yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

     Gültekin, şunları kaydetti:

     'Patlamanın yaşandığı işyerlerinden 62 numarada Güven Makine San. Tic. Ltd. şirketi, metal köşe çıta imalatı olarak devam eden faaliyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 27 Mayıs 2002 tarih ve 3194-6887 sayılı itfaiye raporu ve Yenimahalle Belediye Başkanlığı tarafından 17 Mayıs 2002 tarih ve 29190 numara ile verilmiş ruhsatı ile devam etmektedir. Burada itfaiye raporu ve küşat veriliş tarihlerinin uyumsuz olması dikkat çekici detaydır.

     Patlamaya kaçak gaz dolumu, tiner imalatı, bio-dizel üretİmi ya da ruhsatsız merdiven altı imalathanelerin yol açtığı gibi açıklamalar tamamen asılsızdır.

     Ayrıca elim kaza, Ostim'de değil İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde cereyan etmektedir.'      (CÜN-SO) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title