Haberler

İTO'dan Teröre Karşı Bildiri

İTO Meclisi'nin, Terör Olaylarına Karşı Yayınladığı Bildiride "İTO Meclisi Olarak Şehitlerimizin Ruhunu Rahatlatacak ve Milletimize Kötü Gözle Bakanları Caydıracak Olan Bu Birlik ve Beraberliğin Mutlaka Gözler Önüne Serilmesi Gerektiği İnancını Türk Milletinin Dikkatine Sunarız" Denildi.

-İTO Meclisi'nin, terör olaylarına karşı yayınladığı bildiride "İTO meclisi olarak şehitlerimizin ruhunu rahatlatacak ve milletimize kötü gözle bakanları caydıracak olan bu birlik ve beraberliğin mutlaka gözler önüne serilmesi gerektiği inancını Türk milletinin dikkatine sunarız" denildi.

-İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, "Bugün Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülük bu ülke insanlarını aynen 1980 öncesindeki gibi daha değişik tasarımlarda bölme girişimidir. Biz 70 milyonuz, biz biriz, biz beraberiz, bizi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye belirsizlik ortamını en kısa zamanda aşacaktır" dedi.

İSTANBUL(ANKA) –Teröre karşı bildiri yayınlayan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, "Bugün Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülük bu ülke insanlarını aynen 1980 öncesindeki gibi daha değişik tasarımlarda bölme girişimidir. Biz 70 milyonuz, biz biriz, biz beraberiz, bizi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye belirsizlik ortamını en kısa zamanda aşacaktır" dedi.

İTO Meclis toplantısında konuşan Murat Yalçıntaş, Güneydoğu'da yaşanan olaylara değinirken, son 5 ayda 5'i subay 50 askerin şehit verildiğini hatırlatarak, "Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna tereddütsüz şekilde canlarını veren şehitlerimiz bilmelidir ki bu millet askeriyle, siyasetçisiyle, işçisiyle, işvereniyle, memuruyla, esnafıyla bir bütündür. Bu vatana kastetmek, vatanı bölmek isteyenler emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

"TÜRKİYE KAN DENİZİN İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞIYOR"

Türkiye'yi terör olaylarıyla kana bulamak isteyenlere milletin hak ettiği cevabı er ya da geç vereceğini ifade eden Yalçıntaş, "Bir ülkede istikrarı bozmak isteyenler her şeyden önce o ülkede güvenlik endişesini ortaya çıkartırlar. Son dönemde bizim bölgemizde Irak'tan Filistin'e, Filistin'den İran'a kadar çok ciddi bir istikrarsızlık pompalanmaya çalışılıyor. Adeta kaos bu bölgenin senelerdir alın yazısı haline geldi. Şimdi Türkiye de bu kaosun, bu kan denizinin ortasına çekmeye çalışıyorlar" dedi. Yalçıntaş, Türkiye'yi istikrarsız ortama, bunalıma çekmek isteyenlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını vurgulayarak, "Bu ülkenin askeri, milleti bu bölücü harekete geçit vermeyecektir. Bu milletin güçsüzleşmesine, kriz ortamına düşmesine bu millet asla izin vermez." diye konuştu. Bu hareketin Türkiye'nin demokrasisini, istikrarını hedef aldığını dile getiren Yalçıntaş, Türkiye içinden geçtiği dar yolda düzgün bir şekilde, güvenli bir seçimle çıkacağını ifade etti.

"HANGİ PARTİ HÜKÜMET OLURSA OLSUN İSTİKRAR DEVAM ETMELİ"

Geçmişte siyasi istikrar bozulduğunda, kaos ortamında girildiğinde ekonomik istikrarın da bozulduğuna işaret eden Yalçıntaş, "Seçimin sonunda hangi parti veya partiler kazanacaksa kazansın mühim olan şey göreve gelen hükümetin istikrarı devam ettirmesidir. Serbest piyasadan yana tavır koyması, yatırım ortamının önünü açması, bizim rekabetçiliğimizi güçlendirmesidir ve bütün bu fikirleri fiile geçirecek gücünün bulunmasıdır. Dolayısıyla biz geçmişte olduğu gibi her uyandığımız gün yeni bir krizle karşılaştığımız, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın olduğu günlere geri gelmek istemiyoruz" dedi.

"BİZİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Türkiye'yi yönetenlerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı göstermek, değerlerine sahip çıkmak zorunda olduğunu dile getiren murat Yalçıntaş, iktidarından muhalefetine, Meclis içindeki siyasi partilerden meclis dışındaki siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesin üzerine düşen sorumluluklar bulunduğunu söyledi.

Yalçıntaş, hiç kimsenin kendi iç hesaplaşmasına Türkiye'yi alet etmeye, kendisini bu ortamda düşünmeye hakkının olmadığını, burada düşünülmesi gerekenin "Türkiye" olduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, "Bugün Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülük bu ülke insanlarını aynen 1980 öncesindeki gibi daha değişik tasarımlarda bölme girişimidir. Biz 70 milyonuz, biz biriz, biz beraberiz, bizi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye belirsizlik ortamını en kısa zamanda aşacaktır" diye konuştu.

İTO Meclisi konuşmanın ardından Türkiye'nin birlik, beraberlik ve demokrasisine kasteden terör olaylarını nefretle kınayan bir bildiri yayınladı.

İTO Meclis Üyesi Abdurrezak Saybaşılı, bildiride yer alan "Şehit cenazelerinde görülen istismarın hain emellere hizmet edeceği tehlikesini de Türk milletinin dikkatine sunarız" bölümüyle ilgili, "'Siyasi yönü olan bu protestolara taraf olmamalıyız. Bizim bu konuya taraf olmamız bir siyasi görüşün de yanında olmamız anlamına geliyor" diyerek, bu bölümün bildiriden çıkarılmasını istedi.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMALIYIZ

İTO Meclis Üyesi İsrafil Kuralay da, "Akıl tutulması ile karşı karşıyayız. Olumsuz sonuçlardan en önce etkilenecek olanlar da işadamları ve bizleriz. Demokrasiye sahip çıkmalıyız. Son bir ayda ne oldu? Huzur ortamında ülkemiz gayet iyi gidiyordu. Erken gaza geliyoruz, erken provoke ediliyoruz. Bildiri metni daha güçlü hazırlanmalı" dedi.

Meclis üyelerinden Hacı Demir de, İTO'nun tarafsızlığını koruması gerektiğini, olayın siyasi mecraya kaydığını belirterek, gazilerin ekonomik hayatta istihdam edilmeleri için İTO'nun proje hazırlayarak Türkiye'ye örnek olmasını istedi.

Meclis üyesi Zekai Erez ise şehit ailelerinin reaksiyonlarına saygı göstermek gerektiğini, bildirideki bölümün yanlış anlaşılmaya neden olabileceğini ifade ederken İTO Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, şehit ailelerinin reaksiyonlarının hani emellere hizmet ettiğini kabul etmediğini, üzüntü içinde bazı şeylerin söylenmiş olabileceğini dile getirdi ve "Sınırlarda terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında olduğumuzu burada ifade etmeliyiz. Moral ve motivasyonu yükseltmek açısından bunun metne ilave edilmesi gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından bildirideki "İTO Meclisi olarak şehitlerimizin ruhunu rahatlatacak ve milletimize kötü gözle bakanları caydıracak olan bu birlik ve beraberliğin mutlaka gözler önüne serilmesi gerektiği inancını vurgularken, şehit cenazelerinde görülen istismarların hain emellere hizmet edeceği tehlikesini de Türk milletinin dikkatine sunarız'' bölümü, "İTO meclisi olarak şehitlerimizin ruhunu rahatlatacak ve milletimize kötü gözle bakanları caydıracak olan bu birlik ve beraberliğin mutlaka gözler önüne serilmesi gerektiği inancını Türk milletinin dikkatine sunarız" şeklinde değiştirildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title