Haberler

İtfaiyenin "Dar Sokak" Çilesi

Trabzon'da bir restoranda çıkan yangın, iş yerinin bulunduğu cadde ile sokağın dar olması yüzünden araçlarıyla olay yerine gidemeyen itfaiye ekiplerince 120 metrelik hortum uzatılarak söndürülebildi.

Trabzon'da bir restoranda çıkan yangın, iş yerinin bulunduğu cadde ve sokağın dar olması yüzünden araçlarıyla restorana ulaşamayan itfaiye ekiplerince 120 metrelik hortum uzatılarak söndürülebildi.

Kemerkaya Mahallesi Kunduracılar Caddesi'ndeki Trabzon Müzesi yakınında yer alan bir restoranda sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, bir süre sonra iş yerini sardı.

Binanın çatısına sıçrayarak bitişikteki diğer iş yerleri ve binaları tehdit etmeye başlayan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

Kısa sürede yangına müdahale etmek için aynı mahalledeki Kahramanmaraş Caddesi'ne gelen itfaiye ekipleri, araç trafiğine kapalı Kunduracılar Caddesi girişinin ve yanan binanın bulunduğu sokağın dar olması yüzünden araçları ile olay yerine gidemedi.

Bunun üzerine araçlarındaki yangın hortumlarını birleştiren ekipler, oluşturdukları 120 metrelik hortumu itfaiyenin su taşıyan aracına bağlayıp olay yerine ulaştırarak yangına müdahale edebildi.

Yangın, ekiplerin çabaları sonucu çevredeki diğer binalara sıçramadan söndürüldü.

Olayda, yangın çıkan iş yerinde büyük hasar oluştu. Yangının, çıkış sebebi araştırılıyor.

İtfaiye yetkilileri, kentteki bazı sokakların dar olması yüzünden bu tür sıkıntılar yaşayabildiklerini ve olay yerine ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, vatandaşların itfaiye ekipleri gelene kadar zaman kaybetmeden yangına ilk müdahaleyi yapabilmesi için binalarında yangın tüpü bulundurmasının büyük önemi olduğuna işaret etti. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Kemerkaya Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title