Haberler

İtalyan Dergisi: Alex Bağımlıları

Guerin Sportivo, Bugün Piyasaya Çıkan Yeni Sayısında, Şampiyonlar Ligi 2. Turunda Mücadele Mücadele Edecek 16 Takımı, 'Şampiyonlar Ligi Kraliçeleri' Başlığıyla Kapak Konusu Yaptı.

İtalya'nın en önemli haftalık spor dergilerinden Guerin Sportivo, bugün piyasaya çıkan yeni sayısında, Şampiyonlar Ligi 2. turunda mücadele mücadele edecek 16 takımı, “Şampiyonlar Ligi Kraliçeleri” başlığıyla kapak konusu yaptı.

Takımların tanıtımının yapıldığı özel dosyada, Fenerbahçe'ye de iki sayfa ayıran dergi, sarı-lacivertlileri, “Alex bağımlıları” başlığıyla sundu.

Altbaşlıkta ise “Parma'nın eski yıldızı Brezilyalı Alex, yaratıyor ve sonuca gitmeyi de sürekli başarıyor. Onu çıkardığınız zaman, Zico'nun çalıştırdığı takım, manevralarda şabloncu ve hücumda da öngörülebilir bir hal alıyor” denildi.

Haberde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da geniş yer ayrıldı. “Antrenör Zico, Alex ve takım arkadaşlarının çıkardıkları işi övmeden önce, sarı-lacivertlilerin halihazırdaki patronu Aziz Yıldırım'dan söz etmemiz şart” denilen yazıda, sarı-lacivertlilerin başkanı Yıldırım'ın kulübe yaptığı katkılar şu cümlelerle özetlendi:

“1998'den bu yana başkan olan Yıldırım, son 10 yıllık sürede takımın bütçesini 20 milyondan 120 milyon Avroya yükseltti. Kulübün ticari kapasitesini artırdı. Takımın markalı ürünlerini satan Fenerium mağazalarının Türkiye genelindeki sayısı 45'e ulaştı. Şükrü Saracoğlu diye adlandırılan Fenerbahçe stadını modernleştirerek, seyirci kapasitesini 28 binden 50 bine yükseltti ve onu UEFA'nın beş yıldızlı tesislerinden birine dönüştürdü. Neticede de yeni millenyumda dört şampiyonlukla, Türkiye'de en fazla itibar gören ezeli rakipleri Galatasaray sollanmış oldu.”

“BULDOZER ALEX”

Haberde, Fenerbahçe'nin başarısının sadece Brezilyalı oyunculara bağlanamayacağı da belirtilerek, şöyle denildi:

“Fenerbahçe'nin dikkati çeken Brezilyalılığı kimseyi aldatmamalı: Zira bu oturmuş takım, acı çekerek mücadele etmeyi de biliyor. Nitekim bunu, Moskova'da CSKA, Eindhoven'da ise PSV'ye karşı oynadığı iki maçta beraberliği yakalamasıyla da gösterdi. Bu iki test, takımın olgunluğunu açıkça ortaya koydu.”

Dergi, Alex, Deivid ve Semih Şentürk'ün başarılı performansına da dikkati çekerek, şu değerlendirmeye yer verdi:

“Parma'nın eski yıldızı Brezilyalı Alex, (İnter'i nakavt eden golün de sahibi), sağ açıkta ya da gerektiğinde ikinci forvet olarak oynayan 'buldozer.' Deivid'in kilolarının ve de takımın en iyi golcüsü Semih Şentürk'ün kaliteli damarlarının da katkısıyla, yaratmayı ve sonuca gitmeyi sürekli başarıyor. Sırp Mateja Kezman ve genç yetenek Colin Kazım Richards'dan umulan destek ise şu ana dek genelde hayal kırıklığına neden oldu.”

Gökhan Gönül'ün dinamizmine işaret eden Guerin Sportivo dergisi, sarı-lacivertli ekipten Edu Dracena ve Uruguaylı Diego Lugano'nun da bugüne dek sergiledikleri performanslara dikkatleri üzerlerinde toplamayı başardıklarına dikkati çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title