Haberler

İsveç Hükümetinden Cezaevlerine Yardım

Dünyanın En Modern Hapishanelerinin Bulunduğu İsveç'te Hükümet, Mevcut Durumu Daha da Geliştirmek İçin Hapishanelere Para Yardımında Bulunma Kararı Aldı.

Dünyanın en modern hapishanelerinin bulunduğu İsveç'te hükümet, mevcut durumu daha da geliştirmek için hapishanelere para yardımında bulunma kararı aldı.

Lüks otel odalarını andıran koğuşların bulunduğu İsveç cezaevlerinde kalan mahkumlar, hükümetten, çalışma karşılığı 3 bin kron (300 Euro) maaş alıyor.

İçinde televizyon, radyo ve buzdolabı bulunan koğuşlarda kalan mahkumlardan mahkumiyeti uzun olanlar, hafta sonlarında nikahlı oldukları eşleriyle görüşebiliyor ve istedikleri meslek dalında çalışabiliyor.

Hapishane müdürleri mahkumlarına her türlü imkanı sağlıyor. Cezası bir ay civarında olan mahkumlar cezalarını evlerinde çekebiliyor. Mahkumlar evlerinde ayaklarına takılan bileziklerle duruyor ve evden ayrılamıyor.

(MA-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title