Haberler

İstiklal Caddesi'nde 6. Trans Onur Yürüyüşü...

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında 6. Trans Onur Yürüyüşü yüzlerce kişinin katılımıyla İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında 6. Trans Onur Yürüyüşü yüzlerce kişinin katılımıyla İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Haber-Kamera Hasan YILDIRIM İstanbul DHA

Fransız Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde 6. Trans Onur Yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Çeşitli kostümler ve elbiseler giyen grup üyelerinin müzikler eşliğinde yaptığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. İstiklal Caddesi'nden Tünel Meydanı'na yürüyen yüzlerce kişi, 'Bize Bir Yasa Lazım yazılı pankart açtı.

Bu arada, sloganlar atarak Tünel'e giden gruptan 2 kişi, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu demirlerine çıkarak bayrak salladı. Bir süre sonra aşağıya inen eylemciler yürüyüşe devam etti.

Tünel Meydanı'nda İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği adına bir basın açıklaması yapan Ebru Kırancı, 'Yeni anayasa yapım sürecinde eşitliği düzenleyen 10. maddeye 'cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği' ibarelerinin eklenmemesi, ağır tahrik indirimlerinin kaldırılmaması, devletin, dolayısıyla AKP hükümetinin trans katliamlarına açık olarak çağrısıdır dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title