Haberler

İstihdam Maliyetinin Düşürülmesi İsteği

Konya Ticaret Odası (Kto) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'na (Oecd) Üye Ülkeler İçinde En Çok İstihdam Maliyetinin Türkiye'de Olduğunu Belirterek, İstihdam Üzerindeki Yüklerin Azaltılması Gerektiğini Söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'na (OECD) üye ülkeler içinde en çok istihdam maliyetinin Türkiye'de olduğunu belirterek, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması gerektiğini söyledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, seçimlerin hemen ardından alınması gereken makro önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üzülmez, "Ülke ekonomisinin ihtiyaçlarının tespiti konusunda sürekli bir bilgi akışı sağlıyoruz. Daha önce yeni kurulacak hükümetten Konya ve ülke geneli adına istediklerimizi belirtmiştik. Ancak tüm bu unsurların yanında mikro bağlamda da çok acil yapılması gerekenler var. Bunların başında da istihdam üzerideki yüklerin azaltılması geliyor"

dedi.

OECD üyesi ülkelerde en çok istihdam maliyetinin Türkiye'de olduğunu ifade eden Hüseyin Üzülmez, destek ve teşvik değil rakipleriyle eşitlik istediklerini kaydetti. Üzülmez, "İstihdamdaki kamu yükünün OECD ülkelerindeki seviyeye yani yüzde 20'ler seviyesine indirilmesi ülkemizde teşvik olarak değerlendiriliyor. Oysa girdi maliyetleri üzerinde yapılacak bu düzenleme bizim bu yarıştan kopmamamızı sağlayacak. Bizler, iş camiası olarak gerekli ortam sağlanırsa; ülkemizin ekonomik büyümesi, gelişmesi ve

istihdamı adına üzerimize düşenleri layıkıyla yapmaya hazırız" diye konuştu.

(İP-MEF-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title