Haberler

"İsteyen Başörtüsü İle İsteyen Şortla Gelir"

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Türban Konusundaki Tartışmalarla İlgili Olarak "üniversitemizde Son Derece Güzel Bir Barış Ortamı Var. Her Öğrencimiz İstediği Şekilde Derslere Giriyor.

MUŞ Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, türban konusundaki tartışmalarla ilgili olarak "Üniversitemizde son derece güzel bir barış ortamı var. Her öğrencimiz istediği şekilde derslere giriyor. Başörtüsüyle de girebiliyor, isterse şortuyla da girebiliyor" dedi.

Alparslan Üniversitesine ait 'Özgür üniversiteden medeni bir dünyaya' sloganını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç bugüne kadar hep yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti. "Öğrencilerin kılık kıyafetlerinden dolayı dersten atılmaları söz konusu olacak mı" diye başlayan sorularla muhatap olduklarını anımsatan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, göreve ilk başladığı Eylül 2008'den bugüne kadar Alparslan Üniversitesinin hiçbir biriminde bu anlamda hiçbir yasak uygulamadıklarına dikkat çekti. YÖK'ten bu konuda bir yazı göndermesine de gerek duymadıklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. İnanç, şunları söyledi:

"PERUK VE ŞAPKALARLA KILIKTAN KILIĞA GİRİYORLAR"

"Bu özellikler bir farkılılık olarak algılanmamıştır. Tam tersine birbirimizden faydanalabileceğimiz zenginliğimiz olarak tanımlamış bulunmaktayız. O açıdan üniversitemizde hiçbir zaman böyle bir yasak olmadı bundan sonra da böyle bir yasak olmayacak. Herhangi bir kurumdan herhangi bir yazının tebliğ etmesinede ihtiyaç duymuyoruz. Çünkü dediğimiz gibi 2547 sayılı yasanın ek 17'inci maddesi gayet açıktır. Bazen çeşitli ortamlarda görüyoruz öğrencilerimizi. Gerçekten onlar adına biz insanlağımızdan utanıyoruz. Bakıyorsunuz peruktan, şapkaya kılıktan kılığa giriyorlar. İbadet bilinciyle ve Allah korkusuyla yapan bir insana siz, 'ya sen bu halinle eğitim hakkından faydalanamazsın' dediğiniz zaman, bununla siz neyi ispatlayabilirsiniz. O insanın en tabii hakkı. İnancından dolayı takıyor. Kişisel tercihine başta bizim insanımız olmak üzere herkesin saygı duyması gerekiyor. Hele hele Avrupa Birliğine aday bir ülke olarak Türkiye'de, siz bir çok şeye saygı duymayı sorumluluk görev olarak tanımlıyorsunuz. Üniversitemizde ise son derece güzel bir barış ortamı var. Her öğrencimiz istediği şekilde derslerine girebiliyor. Başörtüsüyle de girebiliyor, isterse şortuyla da girebiliyor. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı, bu medeni ve cesaret dolu girişiminden dolayı tebrik ediyoruz ve bu uygulamanın devamını Muş Alparslan Üniversitesi olarak sonuna kadar yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMANI:

---------------------------------

-Rektörlükten görüntü

-Eğitim Fakültesi öğrencilerinden görüntü

-Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç'ın açıklaması

Haber-Kamera: MUŞ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title