Haberler

"İstek ve Arzularımızı Gözden Geçirmemiz Lazım"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Güç tutkusu, servet tutkusu, şehvet tutkusu insanı esir almış vaziyette.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Güç tutkusu, servet tutkusu, şehvet tutkusu insanı esir almış vaziyette. İstek ve arzularımızı, hevalarımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım" dedi.

Regaip Kandili dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca, Selimiye Camisi'nde özel program düzenlendi. Program, ikindi namazı sonrasında başladı. "Kur'an-ı Kerim Ziyafetleri" olarak adlandırılan programa, Edirne'ye Regaip Kandili için gelen Batı Trakya ve Bulgaristan'daki soydaşlar ile yurt içindeki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, 6 bin kişi kapasiteli Selimiye Camisi'nin içini ve bahçesini tamamen doldurdu.

TRT 1, TRT Anadolu ve TRT Avaz'dan canlı yayımlanan programda, Edirne'deki çeşitli camilerin imamları Kur'an-ı Kerim okudu, Roman İlahi Korosu olarak bilinen Çanakkale Lapseki İlahi Korosu, cami dışında keman, ut, kanun, bendir ve darbuka çalarak ilahiler söyledi. Akşam namazının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz vaaz verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, salanın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, başta Batı Trakya, Bulgaristan ve Trakya'nın il ve ilçelerinden gelerek Selimiye Camisi'ni dolduranlar ile programı televizyondan izleyenlerin Regaip Kandili'ni kutladı.

Regaip Kandili'nin, üç aylar olarak bilinen recep, şaban ve ramazanın habercisi olduğunu belirten Görmez, Regaip Kandili'nin, Türkiye, Türk milleti, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Görmez, "Bugün sadece kendimiz için değil, zorluklar ve sıkıntılar içerisinde yaşayan, bütün kardeşlerimizi hatırlayarak diyelim ki (Rabbım, recep ve şabanı bütün Müslüman kardeşlerimize mübarek eyle. Barış ve huzur, kardeşlik içerisinde, ramazana kavuşmayı hepimize nasip ve müyesser eyle)" dedi.

Kalbin, yüreğin ferahlaması, kalbin düzgün olması için rağbetlerin Allah'a yönelmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:

"İsteklerimizin, arzularımızın, emeklerimizin, o arzu ve isteklerle yaptığımız bütün işlerimizin, çalışmalarımızın, gayretlerimizin Allah'a yönelmesi lazım. Kalbimizin itirafı için sırtımızda yük olan bütün ağırlıklardan kurtulmak için rağbetimizi ve regaibimizi Rabbımıza yöneltmemiz lazım. Bütün güçlüklerden, zorluklardan kurtulmak için, bütün sıkıntılara veda etmek için rağbetimizi ve regaibimizin, arzularımızın ve isteklerimizin Rabbımıza yönelik olması lazım. Onun rızasına uygun olması lazım. Güçlükleri bertaraf etmek, işlerimizi kolaylaştırmak, işi kolay kılmak için rağbetimizin ve regaibimizi Allah'a yöneltmemiz lazım. "

-"İSTEK VE ARZULARIMIZI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEMİZ LAZIM"-

Kuran-ı Kerim'in, arzusunu ve hevasını tanrılaştıran insanlardan söz ettiğini anımsatan Görmez, şunları kaydetti:

"Regaip Kandili'nde yapacağımız en önemli şey, bu istek ve arzularımızı, hevalarımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım. Bugün insan oğlunun en büyük sorunlarından bir tanesi güç tutkusu, servet tutkusu, şehvet tutkusu. Bu tutkular, insanı esir almış vaziyette. Kuran'ı Kerim'de insanoğlunun içine doğduğu bir sıkıntıdan söz eder. O sıkıntının üç sebebini ifade eder. İnsanoğlunun içine doğduğu sıkıntının birinci sebebi, şevkinde hiçbir kudret tanımayan bir güç tutkusu, ikinci bir sebebi tüketim tutkusu, üçüncü sebebi hiç kimsenin kendisini görmediğini zannederek yaşaması, bir sorumsuzluk içerisinde olması.

İşte bu Regaip Kandili'nde ve bu Regaip Kandili ile başlayan bu üç aylar mevsiminde, bu rahmet ve bereket ikliminde, daha sonra karşılayacağımız ramazanda, bayramlarda, bütün bu mevsimlerde ve bütün zamanlarda yapacağımız şey, önce arzularımızı, isteklerimizi, tutkularımızı yeniden gözden geçirmek, rağbetlerimizi Allah'a yöneltmektir. Kardeşlerim, rağbetlerimiz Rabbımıza olsun, rağbetleriniz, arzularınız daima iyiye, doğruya, güzele olsun, kandiliniz mübarek olsun. "

Konuşmanın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dursun Aygün ile Cami Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Doğan dua etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı programda, lokma, şerbet ve çorba dağıtıldı. - EDİRNE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title