Haberler

İstanbul: Toplantının Ana Gündemini Lübnan Ve Filistin Oluşturacak

Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak olan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ana gündemini, Lübnan ve Filistin'in oluşturması bekleniyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak olan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ana gündemini, Lübnan ve Filistin'in oluşturması bekleniyor.

Kahire'de bulunan Arap Birliği binasında gerçekleştirilecek olan toplantıya; Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebu El Geyt'in yanı sıra Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Şavkuk, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim katılıyor. Şu saatlerde başlaması beklenen toplantıya katılmak için Arap Birliği'ne gelen Irak Dışişleri Bakanı Zebari, merdivenden çıkarken düşme tehlikesi geçirdi. Zebari'nin yardımına koşan korumalar, Irak Dışişleri Bakanı'nı tutarak düşmesini engelledi. Arap Birliği'ne girmeden önce gazetecilere açıklama yapan Zebari, bu gün yapılacak toplantıda önceliğin Lübnan ve Filistin olduğunu ve Irak'ın da toplantıda kendi tavrını ortaya koyacağını söyledi.

Önemli kararlar çıkması beklenen toplantıda diğer Ortadoğu ülkelerine göre ABD'ye yakınlığıyla bilinen Ürdün ve Mısır'ın tavrının önemli olacağı düşünülüyor. Öte yandan uzmanlar, bu toplantıda Filistin ile ilgili önemli bir karar çıkmaması halinde, Hamas'ın bundan sonra dış politikasında daha yalnız kalacağını ifade ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title