Haberler

İstanbul: İnsan Taciri Çete Çökertildi

Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün Fatih'te bir danışmanlık firmasına yaptığı operasyonda, Türkiye'ye davet ettiği yabancı ülke vatandaşlarını izin belgesi olmadan çalıştıran 10 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün Fatih'te bir danışmanlık firmasına yaptığı operasyonda, Türkiye'ye davet ettiği yabancı ülke vatandaşlarını izin belgesi olmadan çalıştıran 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bir ihbarı değerlendiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te bulunan bir danışmanlık firmasına baskın yaptı. Yapılan operasyonda; danışmanlık firmasının, Türkmenistan vatandaşları da dahil olmak üzere diğer bazı yabancı ülke vatandaşlarını Türkiye'ye davet ettiği ve çalıştırdığı belirlendi. Yapılan soruşturma kapsamında firmanın ayrıca Türkiye'ye gelen yabancıları bir işe yerleştirene kadar şirketin binasında ve bodrum katında para karşılığında barındırdığı, pasaportlarına ele koyduğu, iş bulduğu yabancı kadınların ilk maaşlarının yarısını komisyon olarak aldığı ve şahısları sigortasız, izin belgesi olmadan çalıştırdığı belirlendi.

Operasyonda, Türkmenistan uyruklu 9 kadın ile olayın organizatörü olduğu iddia edilen Yılmaz A. adlı şahıs gözaltına alındı. Firmada yapılan aramada; çeşitli şahıslar adına düzenlenmiş 19 Türkmenistan, 1 de Gürcistan pasaportu ele geçirildi. Firmanın yurtdışından getirdiği şahısları çocuk bakıcılığı, temizlikçilik, hasta bakıcılığı gibi işlerde çalıştırdığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan 2'sinin ülkelerinde doktor, 2 'sinin öğretmen, 1'inin de hemşire olduğu belirlendi.

Yılmaz A., sorgusunun ardından "İnsan ticareti yapmak" suçun adliye sevk edildi. Gözaltına alınan bayanlar sınır dışı edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title