Haberler

İstanbul: Gaziantepspor, Kupada İstanbul Büyükşehir Belediyespor Engelini Tek Golle Geçti

Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda Gaziantepspor, Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 Yenerek, Gruptan Çıkmak İçin Büyük Avantaj Sağladı.

Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda Gaziantepspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek, gruptan çıkmak için büyük avantaj sağladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gaziantepspor'un tecrübeli golcüsü Veysel Cihan, İstanbul deplasmanında aldıkları 3 puanla gruptan çıkmalarının büyük ölçüde kesinleştiğini belirtti. Golcü futbolcu, "Ligden sonra tatil olması sebebiyle böyle maçlar her iki takım açısından da zor oluyor. Dolayısıyla çok kaliteli bir maç olmadı. Biz, bir pozisyonu değerlendirip galip gelmesini bildik. Diğer sonuçlara göre, bu gruptan çıkmamız garanti gibi gözüküyor. Önümüzdeki maçlarda daha iyi futbol oynayıp kupada inşallah istediğimiz yerlere geliriz" dedi.

Veysel, ligin ilk yarısını hedefledikleri gibi tamamlayamadıklarını da ifade ederek, "Lige zorlu başladık ve son haftalarda istemediğimiz sonuçlar aldık. Üst üste 5 maç kaybederek kötü bir grafik çizdik. Eksiklerimizi iyi değerlendirip ikinci yarıda daha iyi bir Gaziantepspor izletmek istiyoruz" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı takımın genç futbolcusu Faruk Bayar da maçın düşündükleri gibi kolay geçmediğini belirterek, "Her iki takım da kazanmak için arzulu olunca maç zorlu geçti. Hem rakip hem de kendi takım arkadaşlarımı kutluyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sivasspor'un da kaybetmesi bizi umutlandırdı. Maçı 1-0 kazandık ama son dakikalarda 2-0 olabilirdi. Bizim için önemli olan 3 puandı. Tek golle 3 puanı aldık ve Fenerbahçe'nin ardından ikinciliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Gaziantepspor kalecisi Oğuz Dağlaroğlu ise yaptığı açıklamada, "Artık yolumuz açık. İnşallah, gruptan çıkacağız. Son maçı da ciddiye alıp oradan bir puan alsak bile bize yetecek. Sivasspor puan kaybetmişken bizim kazanmamız çok iyi oldu. İnşallah, çeyrek final ve ardından devamı gelecek" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da maç sonrasında yaptığı açıklamada, karşılaşmanın hakemlerine tepki gösterdi. Takımının sergilediği futboldan son derece memnun olduğunu kaydeden Avcı, "Bugün 20 yaş ortalamasıyla oynadık. Oyunun büyük bölümünde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fakat, hakemlerin hata yaptıklarını düşünüyorum. Biz, Fair-play ruhundan bahsediyoruz ama rakibimizin hocası bile oyuncusunun atılacağını görüp onu oyundan alıyor. Fakat, 4 tane hakem görmüyor. Bu tür şeyleri atlamayalım, bu hareketlere prim vermeyelim. Oyuncuyu iyi tanımak lazım. Bu oyuncu (Diawara), ligde 4 hafta önce rakibinin boğazına bastı ve 4 maç ceza aldı. Bugün de aynı şekilde davranıyor ve hocası uyanıp, oyundan alıyor. Bizim, 20 yaşındaki çocuklar çok iyi mücadele edip, 11'e 10 oynamak varken niye 11'e 11 oynasınlar" ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga ise maç sonrasında uçağa yetişmek için basın toplantısı düzenlemeden stattan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title