Haberler

İstanbul'da Yoğun Kar Yağışı

İstanbul'da Akşam Saatlerinde Başlayan ve Anadolu Yakasında Tipi Şeklinde Etkili Olan Kar Yağışı Karayolu Ulaşımını Olumsuz Etkiledi.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve Anadolu yakasında tipi şeklinde etkili olan kar yağışı karayolu ulaşımını olumsuz etkiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da kar yağışı Avrupa yakasında başladı ve Haramidere, Beylikdüzü, Başakşehir ve Halkalı bölgelerinde etkili oldu.

Anadolu yakasında ise akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı saat 20.00'dan sonra Kartal, Ümraniye, Şile, Beşiktaş tesisleri mevki, Çavuşbaşı, TEM Çakmak mevkinde tipi şeklinde yağdı.

Kar yağışı kısa sürede karayolu ulaşımını etkiledi. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ana arterler ve bağlantı yollarına, Karayolları ekipleri ise TEM yoluna müdahale etti.

Küreme ve tuz serpme çalışmalarından sonra tipi nedeniyle yollarda yine kar birikti. Zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışında ve kar küreme araçlarının ilerlemesinde sıkıntı yaşandı.

Emniyet şeritlerinin işgal edilmesiyle birlikte yardım ekipleri kar yağışı olan bölgeye ulaşmakta zorluk çekti. Kar yağışının yoğun etkili olduğu bölgelerde kayan araçlar nedeniyle meydana gelen trafik kazaları da trafiğin kapanmasına neden oldu.

Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere, Avrupa yakasından takviye personel ve kürüme araçları sevk edildi. Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kendi sorumluluk alanlarında olan otobanların trafiğe açık olduğunu, Tekirdağ-İstanbul Tem Otoyolu'nun trafiğe kapanmadığını bildirdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title