Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Hap Operasyonu Kamerada

Uyuşturucu alışverişi ve hemen ardından polisin yaptığı operasyon güvenlik kamelarına böyle yansıdı.

Uyuşturucu alışverişi ve hemen ardından polisin yaptığı operasyon güvenlik kamelarına böyle yansıdı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Hollanda'dan İstanbul'a gelen Kayar E.'nin valizinde uyuşturucu olduğunu belirledi. Şüpheliyi takip eden polis Kayar E.'yi gözaltına almayarak kiminle buluşacağını tespit etmeye çalıştı. Yapılan fiziki ve teknik takiplerde, Kayar E.'nin Haramidere'de Aydoğdu G. ile buluşacağı belirlendi. Buluşulacak adresin bir alişveriş merkezinin önü olduğunu belirleyen ekipler, operasyon için tespit edilen yerde hazırlık yaptı. Gece saat 02.00 sıralarına yanındaki valizle buluşma noktasına gelen Kayar E.'nin yanına bir süre sonra bir otomobil yanaştı. Kayar E., valizi otomobilin bagajına bırakırken, operasyon startı verildi.

Yan yolda duraklayan otomobil sürücüsünü etkisiz hale getirmek için 2 polis, karşı yönlerden araca doğru koşarken, ekip otosuyla da şüphelinin bulunduğu otomobilin önü ve arkası kesilmeye çalışıldı. Bu sırada valizi teslim eden Kayar E. yanına gelen polislere teslim oldu.

OTOMOBİLİ POLİSLERİN ÜZERİNE SÜRDÜ

Uyuşturucu dolu valizin bulunduğu otomobilin sürücüsü ise polisi fark edince, aracı geriye doğru ekiplerin üzerine sürerek kaçmaya çalıştı. Şüpheli geri giderken el frenini çekerek kendi etrafında dönen araçla, trafik akışına ters istikamette ilerlemeye çalıştı. Ancak kontrolden çıkan otomobil bariyere çarptı. Kaza sonucu ön lastiği patlayan otomobilin çevresi ekip araçlarıyla sarıldı. Daha sonra aracı kullanan Aydoğdu G. araçtan indirilerek gözaltına alındı. Otomobildeki valizin içinde ise 14 kilo 296 gram ağırlığında 60 bin adet ecstasy hap ele geçirildi.

O ANLAR KAMERALARA DA YANSIDI

Şüphelinin gözaltına alınma anları güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, bir kişinin elindeki valizle E-5 Haramidere mevkii yanyolda elinde valizle beklediği görülüyor. Daha sonra olay yerindeki polis aracı görülüyor. Ardından ise 2 polisin buluşma için otomobilin durmasıyla koştukları görülüyor. Ardından kaçmaya çalışan fakat kaza yaptığı için kaçamayan sürücünün gözaltına alınması yeralıyor. Uyuşturucunun valizden çıkarılma anları da polis kameralarına yansıyor.

TARİHİ ESER BEKLİYORDUM

Gözaltına alınan şüpheli Aydoğdu G.'nin valizde uyuşturucu bulunduğunu bilmediğini, Hollanda'dan tarihi eser beklediğini söylediği öğrenildi. Valizi Hollanda'dan getiren Kayar E.'nin ise valizin içinde ne olduğunu bilmediğini sadece Aydoğdu G.'ye vermesi için kendisine teslim edildiğini söylediği belirtildi. Valizde çıkan elbiselerin Kayar E.'ye uymadığı valizin anahtarının da şüphelinin üzerinde bulunmadığı öğrenildi.

6 SUÇ KAYDI VAR

Gözaltına alınan Aydoğdu G.'nin 6 ayrı suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi. Şüpheli hakkında silah kanuna muhalefet suçundan da kesilmiş 6 aylık cezası nedeniyle yakalama kararının bulunduğu öğrenildi. Emniyette yapılan işlemlerin ardından de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(BB) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title