Haberler

İstanbul'da Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) Üyesi Bazı Sağlık Çalışanları, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın Geri Çekilmesi İstemiyle İstanbul Üniversitesi (İü) İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde İş Bırakma Eylemi Yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bazı sağlık çalışanları, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi istemiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinde iş bırakma eylemi yaptı.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan bir grup sağlık çalışanı, tasarı aleyhine pankart açtılar. Bir süre hastane bahçesinde yürüyüş yapan grup adına daha sonra basın açıklaması okundu.

Tasarının TBMM'den geçmesi halinde emekliliğin imkansız hale geleceği ve sağlığın paralı olacağı da ileri sürülen açıklamada, hükümetin bir kez daha uyarıldığı, tasarının yasalaşması halinde uygulanmaması ve iptal edilmesi için mücadelenin sürdürüleceği bildirildi. Açıklamada, ayrıca tasarının geri çekilmesi istendi.

Bu arada, aynı şekilde İÜ İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan SES üyeleri de yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title