Haberler

İstanbul Büyükşehır Belediyespor - Fenerbahçe Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehır Belediyespor - Fenerbahçe Maçının Ardından

İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESPOR - FENERBAHÇE MAÇININ ARDINDAN

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ALDIĞIMIZ 3 PUAN ÇOK ÖNEMLİ"

"OYUNCULAR HAKEMİN ÜSLUBUNUN İTİCİ, HAKARET VARİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI: "FENERBAHÇE İÇİN BIÇAK SIRTI BİR MAÇTI"

"BASİT BİR TOP KAYBINDAN DOLAYI MAĞLUP DURUMA DÜŞTÜK"

SERHAT AKYÜZ: "HAKEMİN BİZE KARŞI DAVRANIŞLARI ÇOK YANLIŞTI"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu belirterek, "İlk yarının sonuna doğru giderken puan kaybımız fazla olmuştu. Son 3 maçla beraber Fenerbahçe'nin ortalamasını daha da yükseltmek istiyoruz. Karşılaşmada ilk 10-15 dakika hariç son derece istekli, zaman zaman da futbol kalitesi yüksek performans ortaya koyduk. Rakibimiz son 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik almış. Oturmuş bir kadro ve yüksek bir özgüvenle karşımıza çıktılar. Çok iyi, çok diri ne yaptığını bilen bir takım. Bu özgüvenle ilk 15 dakikalık periyot sahaya yerleşimleri bizden daha iyiydi. Sonra bu oyuna aynı oyunla karşılık verdik ve golü bulduk. Golden sonra da etkili olduk. İkinci yarının son 10 dakikası hafif sıkıntılıydı. Böylesine zor, dişli, etkili bir takımı iyi mücadele örneği vererek, geçmek mutluluk verici" dedi.

Aykut Kocaman, geçen hafta taraftarların tepki gösterdiği Cristian'ın bugün çok iyi oynadığını ifade ederek, "Cristian uzun zaman sonra esas futbolunu bugün gösterdi. Bu hepimiz için benim için de güzel bir durum. Devamını diliyorum. Son 4 maçtır arka arkaya goller atan Alex de son derece iyi oynadı. Alex'in de böyle devam etmesi en büyük temennim" diye konuştu.

Kocaman, karşılaşmayı gol yemeden tamamlamalarıyla ilgili olarak da, "Antrenörler için gol atmak kadar yememek de önemli" dedi. "Savunmanın sol tarafında problem mi var" şeklindeki soru üzerine Kocaman, "Büyük fotoğrafa baktığımda, takım savunmasında problem var. Zaman zaman sağ, zaman zaman sol tarafta sıkıntı oluyor" ifadesini kullandı.

Aykut Kocaman, maçtan sonra oyuncularının maçın hakemi Halis Özkahya'nın üslubundan şikayetçi olduklarını söyledi. Soyunma odasında birkaç oyuncusundan hakemin üslubuyla ilgili şeyler duyduğunu anlatan Kocaman, "İçerde birkaç oyuncudan duydum. Halis hoca çok genç. Oyuncular üzerinde otorite, oyunculara hakarete varan davranış ve tavırlarla olmaz, verilen kararların doğruluğuyla olur. Halis hoca bu konuda oyunculardan ve bizlerden gelen tepkileri dikkate alırsa faydalı olacağını düşünüyorum. Oyuncular üslubunun itici, hakaret vari olduğunu söyledi" diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, takımda ikinci penaltıcılarının Niang olduğunu da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Yobo da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3 senedir kazanamadıklarını vurgulayarak, "Bugün kazanıp şeytanın bacağını kırdığımız için mutluyum. Buradan altın değerinde 3 puanla dönüyoruz" dedi.

Boynunda ağrı bandıyla basın toplantısına gelen Yobo, durumunun sorulması üzerine, boynunda birkaç maçtır problem olduğunu, bu akşam da bir oyuncunun dirseğinin boynuna geldiğini söyledi.

Yobo, Fenerbahçe'nin gol yemeden maçı tamamlamasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Savunmanın sadece defans oyuncularından değil en uçta oynayan oyunculardan başladığını düşünüyorum. Defans konusunda bir takım talihsizlikler yaşadık. Bugün golü atıp, skoru korumamız gereken bir maçtı. Gol yemeden buradan aldığımız 3 puanın çok önemi var. Bekir ile de 3-4 haftadır beraber oynuyoruz. Gol yemediğimiz için ikimizin toplam performansı bugün çok iyiydi" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baron, geçen hafta Bucaspor maçında taraftarın tepkisinin olduğunun, fakat bugün sahada iyi bir performans sergilediği hatırlatılması üzerine, "Geçen hafta tatsız bir olay yaşanmıştı. Hocamın bana vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Taraftar, beklentileri karşılanmayınca mutsuz oluyor. Ama ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bugün de bunu yaptım" dedi.

Fenerbahçe ile olan kontratının sürdüğünü söyleyen Cristian, "Kafamda hiçbir şekilde Fenerbahçe'den ayrılma gibi bir düşünce yok. Kontratımın sonuna kadar oynamak ve şampiyonluk yaşamak istiyorum. Kafamdaki tek düşünce bu" diye konuştu.. Cristian, kendileri için önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Sahadan galip ayrılmamız önemliydi" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise karşılaşmanın her iki takım için de büyük önemi olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe için bıçak sırtı bir maçtı. Çok ciddi bir şekilde bizim maça konsantre olmuşlardı. Trabzonspor'un kazandığı böyle bir durumda kaybetmek istemiyorlardı. Biz de tekrar dördüncülüğü yakalama adına kazanma duygusuyla maça başladık. İlk 30 dakikalık bölümün kontrolü tamamen elimizin altındaydı. Basit bir top kaybından dolayı mağlup duruma düştük. İlk yarının kalan dakikalarında oyuncularımız golün etkisinde kaldıkları için oyun disiplininden koptuk. İkinci yarı tamamen dengeli bir oyun vardı. Rakipten belki daha net pozisyonlara girmiş olabiliriz. Eksik kaldığımız bölümde de maçı çevirme duygusuyla oynayan oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum" dedi.

Avcı, Alex'in İbrahim Akın'a yaptığı faul ile ilgili bir soru üzerine, "Alex'in pozisyonunu kırmızı kart diye gördüm. Çünkü İbrahim Akın, çok kolay yere yatacak bir oyuncu değil. Belki hakem arkadaşımız öyle görmüş olabilir. Bunu dışardan sıcağı sıcağına yorumlamak bizim için doğru olmaz. Oyun içinde bunlar oluyor. Bizim yolumuz güzel bir yol. Buraya gelen Fenerbahçe seyircisine teşekkür ediyorum. Renk kattılar, güzel bir futbol akşamıydı, herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Serhat Akyüz, hakem Halis Özkahya'nın kendilerine kötü davrandığını ifade ederek, "Bugünkü hakemin yönetimine bir şey diyemiyorum. Ancak bize karşı takındığı tavırlar doğru değildi. Biz elit kişileriz, Süper Lig futbolcularıyız. Türkiye'de sayılı insanlar içerisindeyiz. Bize karşı tavırları, konuşması, üslubu çok yanlıştı. Ben buradan Halis hoca için üzülüyorum, kendisine dikkat etmesini istiyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum" diye konuştu.

Zeki Korkmaz da karşılaşmaya iyi başladıklarını ve önemli pozisyonlar bulduklarını vurgulayarak, "Yediğimiz golden sonra demoralize olduk. İkinci yarıda

iki takımın da pozisyonları oldu. Aslında kazanabileceğimiz bir maçtı ama onlar attı ve kazandı. Tebrik ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

- -----------------------

- Maç sonu basın toplantıları

- Detaylar

(KJ:Haber:Uğur DEMİRKIRDI-Kamera:Hakan TARHAN-Ali DANAŞ/İSTANBUL DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title