Haberler

İstanbul: Başbakan Erdoğan İkv'nin Yemeğinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla verilen yemeğe katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Erdoğan, ''2006 yılında tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra katılım sürecine ilişkin genel yol haritamız net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Avrupa Komisyonu'nun hazırlayacağı tarama sonucu raporlarına göre de bu program gerekli ölçüde geliştirilecek'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla verilen yemeğe katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Erdoğan, ''2006 yılında tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra katılım sürecine ilişkin genel yol haritamız net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Avrupa Komisyonu'nun hazırlayacağı tarama sonucu raporlarına göre de bu program gerekli ölçüde geliştirilecek'' dedi.

İstanbul Swissotel'de düzenlenen yemekte konuşan Erdoğan, İKV'nin, Türkiye'nin AB sürecine 1965 yılından bu yana katkı sağladığını belirterek, katılım sürecinde de her alanda yoğun temposunu sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin 3 Ekim 2005'te önemli bir eşiği geçerek AB ile katılım sürecine girdiğini hatırlatarak, "Buraya kolay gelmedik. Bundan sonra AB ile önümüzde uzun bir yol var. Bu yolculukta da gece gündüz çalışacağız. Bu dayanışmayla istenen ve beklenen sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Zorlu bir dönemden geçmiş olduk. Şu anda da fasıllar ve tarama süreci başladı. İnşallah bunun arkasından müzakereler başlayacak. AB ile müzakerelerin nasıl sıkıntılı geçeceğinin sinyallerini alıyoruz. Biliyoruz ki o da sıkıntılı geçecek. Şu ana kadar 22 fasılda tanıtıcı tarama yapıldı. 18 fasılda da ayrıntılı taramayı bitirdik. 3 Ekim 2006 tarihi itibariyle de bütün fasıllarda, yani 35 fasılda hem tanıtıcı, hem de ayrıntılı tarama tamamlanmış olacak. Bu süreç içinde gerçekten arkadaşlarımız dersini iyi çalışıyor. Bu gidiş gelişler zaman zaman az sayıda, zaman zaman çok sayıda oluyor. Ama ekiplerimiz çatır çatır orada çalışmalarını sunuyor" diye konuştu.

Bilim ve araştırma ile eğitim ve kültür fasıllarında fiili müzakere aşamasına geçildiğini belirten Başbakan Erdoğan, AB Dönem Başkanlığı'ndan alınan resmi talep karşılığında Türkiye'nin bu alanlara ilişkin müzakere pozisyon belgelerinin hazırlanarak AB tarafına iletildiğini kaydetti. Katılım sürecinin sadece tarama toplantılarından ibaret kalmadığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin bir yandan ev ödevlerini de yerine getirdiğini vurguladı. Erdoğan, "3 Ekim'den bu yana 17 fasıla ilişkin 16 düzenleme, 79 da ikincil mevzuat düzenlemesi yapıldı. Diğer fasıllarda da benzer çalışmalar sürdürülüyor. Siyasal kriterler alanında ileri adımlar içeren 9. uyum paketi ilan edildi ve yasama sürecinde öncelikli olarak gündeme alındı. Ayrıntılı taraması bitmiş 17 fasıla ilişkin ilk müktesebat uyum programını da hazırladık. Sadece ayrıntılı taraması biten 17 fasılla ilgili olarak 2006 sonuna kadar 30 kanun ile 103 ikincil düzenlemenin yapılmasını hedefliyoruz. Aynı fasıllarla ilgili 2007'de ise 24 kanun çıkarılması ve 151 ikincil düzenleme yapılması öngörüldü'' dedi.

Erdoğan, diğer fasıllar için de ayrıntılı taramanın hemen ardından aynı çalışmaların yapılacağını ve müktesebat uyum programının güncelleştirileceğini ifade ederek, ''2006 yılında tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra katılım sürecine ilişkin genel yol haritamız net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Avrupa Komisyonu'nun hazırlayacağı tarama sonucu raporlarına göre de bu program gerekli ölçüde geliştirilecek'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin AB müktesebatına teknik düzeyde uyumunun tahmin edilenden daha hızlı gerçekleştiğini de vurgulayarak, son yıllarda yapılan reformların Türkiye'yi AB'ye tahminlerin ötesinde yakın bir noktaya getirdiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title