Haberler

İstanbul Barosunda Genel Kurula Doğru

Hukukun Üstünlüğü Platformu, platformun başkan adayını belirlemek için ön seçime gidiyor Platform Başkanı Yıldırım: "İstanbul Barosu maalesef dış dünyaya adeta kendini kapatmış durumda.

Hukukun Üstünlüğü Platformu, İstanbul Barosunun yapacağı genel kurulda yarışacak başkan adayını belirlemek üzere yarın ön seçime gidecek.

Hukukun Üstünlüğü Platformuna baro başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan avukat Cahit Özkan ve Abdullah Arar'ın yarışacağı ön seçim için Çağlayan, Bakırköy ve Anadolu adalet saraylarına üç sandık kurulacak.

Ön seçimde, platforma üye avukatlar ve İstanbul Barosu kimliğini gösteren tüm avukatlar oy kullanabilecek. Başkan adayının belirleneceği ön seçimle, yönetim ve disiplin kurulları adayları da belli olacak.

Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Adem Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformlarına aday adaylığı başvurusu yapan iki adayın da birbirinden kıymetli olduğunu dile getirdi.

İstanbul Barosu'nda bir değişime ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Yıldırım, "İstanbul Barosu maalesef dış dünyaya adeta kendini kapatmış durumda. Herkesin barosu, avukatlık mesleğini öne alan bir baro yönetimi olması gerekir. Bu açıdan tüm meslektaşlarımızı, bizi desteklemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Cahit Özkan

Hukukun Üstünlüğü Platformunun aday adayı olan Cahit Özkan da platformun 25 yıldan bu yana özgürlükler, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğü için mücadele verdiğini dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşlarında ve platformun icra kurulu başkanlığını yaparak edindiği tecrübelerle, platformu en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade eden Özkan, seçilmeleri halinde avukatlık yasası, avukatlara yeşil pasaport hakkının verilmesi, zorunlu avukatlık müessesesinin hayata geçmesi gibi konularda mücadele vereceklerini belirtti.

Özkan, adil yargının etkin savunmayla mümkün olduğunu anlatarak, avukatlık mesleğinin sorunlarını geliştirdikleri projelerle çözeceklerini aktardı.

Abdullah Arar

Seçime, Hukukun Üstünlüğü Platformunun aday adayı olarak hazırlandığını anımsatan Abdullah Arar ise İstanbul Barosunun avukatlık ve Türkiye'deki genel yargı sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürerek, "İstanbul Barosu, 30 bini aşkın avukatın pratikte sürekli karşı karşıya kaldığı devasa problemlerle ilgilenmek yerine maalesef, günlük politik ve ideolojik çekişmelerin odağı haline geldi" dedi.

Avukat olarak bu durumun kendilerini üzdüğünü söyleyen Arar, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ben 'baro levhasına yeni yazılmış genç meslektaşımla levhanın ilk sırasındaki üstadımın avukatlık, yargı ve adalet sorunlarına ilişkin, ortak sorunlarının çözümüne vasıta olan bir baro mümkündür ve zorunludur' diye düşünüyorum. Ekibimizle birlikte ön seçim için çalışmalarımızı yürütüyoruz, daha sonrasında da yapılacak olan baro genel kurulunda baro başkanlığına talibim. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avukatların aşınmış olan itibarını ve çok ciddi manada ekonomik sorunlarını, biz hep birlikte yaşıyoruz. Buna ilişkin meslek örgütü olarak baronun yönetimine talibim."

Adayların öz geçmişi

Cahit Özkan, Denizli'de 1976 yılında doğdu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Özkan, üniversite yıllarında International Law Student Association'da yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yapan Özkan'ın, kamu hukuku ve özel hukuk alanlarında çeşitli makaleleri yayınlandı.

İstanbul Barosu CMK Fatih Bölge Sorumlusu olarak görev yapan Özkan, İnsani Haklar Sosyal ve Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanlığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcısı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi Başkanlığı, Hukukçular Derneği Başkanlığı, Hukukun Üstünlüğü Platformu İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Abdullah Arar ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Arar, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde AB Hukuki Yapısı alanında yüksek lisansını tamamladı.

Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapan, sosyal ve kültürel alanda hizmet veren bazı vakıf ve derneklerde çeşitli kademelerde sorumluluklar üstlenen Arar, 1988 yılında başladığı serbest avukatlığa devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Barosu Cahit Özkan Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title