Haberler

İstanbul: Bakan Güler Basında Çıkan Haberleri Yalanladı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, medyada yer alan "Sokak aydınlatmalarında kullanılan elektriğin parasının halkın ödeyeceği" şeklindeki haberlerle ilgili olarak, "Sokak aydınlatmaları ile ilgili halkın ödeyeceği yönünde bir karar almadık. Böyle bir karar kesinlikle doğru değildir" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, medyada yer alan "Sokak aydınlatmalarında kullanılan elektriğin parasının halkın ödeyeceği" şeklindeki haberlerle ilgili olarak, "Sokak aydınlatmaları ile ilgili halkın ödeyeceği yönünde bir karar almadık. Böyle bir karar kesinlikle doğru değildir" dedi.

Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi'nde (BEDAŞ) bazı teknik incelemelerde bulundu. Bakan Güler, BEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Yıldırım ile birlikte Taksim'de bulunan BEDAŞ binasında bir basın toplantısı yaptı. Burada bir konuşma yapan Bakan Güler, "Son günlerde basında sokak aydınlatmalarıyla ilgili haberler çıkıyor. Sokak aydınlatmalarını halkın ödemesi yönünde bir karar almadık. Böyle bir karar kesinlikle doğru değildir. Basında yer alan gazete ve televizyonlardaki açıklamalar bizi hayrete düşürdü. Fakat böyle bir karar kesinlikle doğru değil. Bu tür kararları bizler veriyoruz. Biz böyle bir karar vermedik. Bunu size ifade etmek için sizleri çağırdık" dedi.

Bunun dışında yatırımların devam ettiğine değinen Güler, "Bilindiği gibi Bulutlu Barajı'nın temelini attık. Şimdi Afşin, Elbistan, C ve D tankerleri ihale ediliyor. 22 Ağustos'ta bu resmen ilan edilecek. Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde, köylerinde elektrik dağıtım hatları yenileniyor. Kablolar yer altına giriyor. Bununla ilgili BEDAŞ'a 4 yüz trilyon ekstra ödenek verilecek. Bu şekilde yoğun çalışmaların içinde sokak aydınlatmaları ile ilgili haberler bizleri şaşırıyor, üzüyor. Yani bir kişinin attığı taşı 40 akıllı çıkartamıyor. Biz doğru olmayan bu tür haberleri düzeltmekten bıktık. Ayırca kriz yaşandığı ilişkin haberler de var. Böyle bir kriz de söz konusu değildir" diye konuştu.

"Hasankeyf'te yapılan barajla ilgili olarak da biz kültürümüze ve tarihi birikimimize karşı son derece saygılıyız" diyen Bakan Güler, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu korumak da bizim sorumluluklarımızdan birisi. Biz kültürümüze rağmen baraj yapmıyoruz. Bu baraj yapılırken Hasankeyf'in kurtarılması da projenin bir parçasıdır. Bizim amacımız sadece elektrik üretmek, sulama yapmak değil. Kültürümüze de sahip çıkmak onu korumaktır. Bu proje 50 yıllık bir projedir. Kimse taş üstüne taş koymamış, oradaki Hasankeyf harabe halindeyken kimse ses çıkarmamış. Ne zamanki 'Biz baraj yapacağız' dediğimiz zaman Hasankeyf'i hatırlar oldular. Biz buraya dediğimiz parayı ayıracağız. Gerekirse daha fazlasını da. Ayrıca elektrikte şu anda zam söz konusu değil. Ucuz elektrik projesinden dolayı da bu sene klima kullananların sayısı arttı. Bu klimaların kullanılması, halkımızın yazı serin geçirmesi, bizleri de mutlu ediyor".

İstanbul'da meydana gelen elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yapan BEDAŞ Genel Başkanı İbrahim Yıldırım, "İstanbul'daki kesintilerin nedeni yaz aylarının gelmesiyle yapılan bakım ve onarım çalışmalarıdır. Yaz aylarında kesinti yapılmasının birinci sebebi, yaz aylarındaki elektrik tüketiminin kış aylarına göre daha az olması, ikinci sebebi ise yaz aylarında çalışma şartlarının daha uzun ve daha rahat olmasıdır. Bunun dışında İstanbul Belediyesi'nin yol genişletme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yol genişletme çalışmalarında bizim yol içinde kalan hatlarımız oluyor. Bu hatları kenarlara taşıyoruz. Bu çalışmalar sırasında da bazı arızalar oluyor. Bu sebepten dolayı da kesintiler olmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title