Haberler

İstanbul: Akom'dan Kar Uyarısı

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (Akom) Yapılan Açıklamada, İstanbul'un Salı Sabahı ile Çarşamba Öğle Saatleri Arasında Kar Yağışının Etkisi Altına Gireceği Bildirildi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, İstanbul'un Salı sabahı ile Çarşamba öğle saatleri arasında kar yağışının etkisi altına gireceği bildirildi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklama, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre kar yağışının kuzey kesimler ile Anadolu yakasında etkili olması bekleniyor.

Karla mücadele çalışmalarında 2 bin 521 ana arter ve caddede, 4 bin 613 kilometre yolda, 7 bin 789 personelin bin 316 araçla karla mücadele çalışması yapacağı belirtildi.

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Genel Sekreter Mesut Pektaş başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleriyle Kış Zirvesi yapılmıştı.

AKOM'da yapılan toplantı da 2007 yılında kötü hava koşulları ile mücadele çalışmaları gözden geçirildi, ekiplerin acil durum müdahale planlamaları yapıldı. Toplantıya, AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İDO, İETT, Ulaşım Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Yardım Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı, Alt Yapı Müdürlüğü, Atık Yönetim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Beyaz Masa ve Sosyal İdari İşler Müdürlüğü Lojistik Destek Merkezi yetkilileri katıldı.

Buna göre, kötü hava koşulları ile mücadele çalışmasında İstanbul 9 bölgeye ayrıldı. Her bölgede öncelikli müdahale noktaları belirlendi, acil geçişler için orta refüjler kesildi. Çalışma programı hava koşullarının şiddetine göre vardiya usulü ayarlandı. Şiddetli kar yağışında 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması sürdürülecek.

Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi durumunda, donma riski altında olduğu tespit edilen evsiz kimsesiz vatandaşların geçici barınma merkezlerinde misafir edileceği belirtildi. Basın açıklamasında, bulundukları yerden tam donanımlı ambulanslarla alınan vatandaşların sağlık kontrolünden geçirileceği, ilerlemiş derecede donma tehlikesiyle karşı karşıya olanların hastanelere, donma riski altında olanların geçici barınma merkezlerine gönderileceği ve kişisel bakımlarının yapılarak kıyafetlerinin değiştirileceği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM Başkanlığı'nda Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, Atık Yönetimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması yürütecek. Ana arterler, E-5, Meydanlar, Okul, Cami, Büyük alış veriş merkezleri önleri, otobüs durakları, metro, tren, vapur iskeleleri önleri, alt ve üst geçitlerde ekipler bulundurulacak, kar kürüme ve temizleme çalışmaları yapılacak. Kazalar ve trafikte kalan araçları çekmek için 69 noktada vinçler ve çekiciler konuşlandırılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri, 2 bin 521 ana arter ve cadde de 4 bin 613 km yolda karla mücadele çalışması yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesi nedeniyle köy yolları da sorumluluk alanına girdi. Bu yıl ilk defa köylüler kendi yollarını açacaklar. Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla harekete geçen ekipler, köylerde vatandaşlarla görüşerek kışla mücadele için traktörlerini kullanmalarını istedi. Köylerde bulunan 4 çarpı 4 traktörlere kürüme aparatları takılarak köy yollarında karla mücadele çalışması yapılacak. 50 köylü ile yapılan anlaşma gereği, tüm masraflar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak. Köylerde yol açma çalışmaları muhtarlar tarafından koordine edilecek. 9 bölgede en kolay ulaşım noktalarında tuz ve buz çözücü solüsyon depoları oluşturuldu. Depolarda, 2 bin 300 ton solüsyon, 126 bin 396 ton tuz stoku bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title