Haberler

İsrail'i Protesto Eden Dtp'liler, Dünya Barış Günü Nedeniyle İstiklal Caddesinde Çiçek Dağıttı

İstanbul -(dha)- Demokratik Toplum Partisi (dtp) Üyesi Bir Grup, "1 Eylül Dünya Barış Günü" Nedeniyle Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Postahanesi'ne Kadar Yürüyerek Ortadoğu'daki İsrail Saldırısını Protesto Etti. İstiklal Caddesi Boyunca Sloganlar Atarak Yürüyen Partililer, Vatandaşlara Çiçek Dağ...

İSTANBUL -(DHA)- Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi bir grup, ¨1 Eylül Dünya Barış Günü¨ nedeniyle Taksim Meydanı`ndan Galatasaray Postahanesi`ne kadar yürüyerek Ortadoğu`daki İsrail saldırısını protesto etti. İstiklal Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyen partililer, vatandaşlara çiçek dağıttı.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle DTP üyesi yaklaşık yüz kişilik bir grup Taksim Tramvay Durağı`nda toplandı. Buradan sloganlar aratarak yürüyüşe geçen grup üyeleri İstiklal Caddesi boyunca vatandaşlara çiçek dağıttı. Göstericilerin yürüyüş sırasında caddedeki kafelere de girerek çiçek ve bildiri dağıtmaları dikkat çekti. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında göstericiler, ¨İsrail`e asker olmayacağız, Kahrolsun ABD Emperyalizmi, Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP¨ şeklinde slogan attı.

Daha sonra Galatasaray Postanesi önüne geleren grup burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan DTP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, Ortadoğu`nun ateş, kan, gözyaşı ve direniş içinde olduğunu belirterek, ¨Bölge devletleri ise bu süreci kendi muhaliflerinden kurtulma ve emperyalist sömürü çarkından faydalanmak için bir fırsat olarak görüp kayıtsız, şartsız ve hatta onursuzca bu zulüm planına dahil oluyorlar.¨ dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title