Haberler

İsrail, Filistin'in Gümrük Vergisinin Bir Kısmını 1 Gün İçinde Vereceğini Açıkladı

İsrail, Gümrük Vergileri Çerçevesinde Filistin'in Hakkı Olan 660 Milyon Dolardan 100 Milyon Doların 24 Saat İçinde Filistin Tarafına Transfer Edileceğini Açıkladı.

İsrail, gümrük vergileri çerçevesinde Filistin'in hakkı olan 660 milyon dolardan 100 milyon doların 24 saat içinde Filistin tarafına transfer edileceğini açıkladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, İsrail'in Filistin'de Hamas'ın iktidara gelmesinin ardından tamamen kestiği, Filistinliler adına topladığı gümrük vergilerinden 100 milyon doların 24 saat içinde serbest bırakılacağını ilan etti. Filistin'de Hamas'ın iktidara gelmesinin ardından ABD ve AB, İsrail devletini tanımadığını ve silah bırakmayacağını ilan eden Hamas'ı terörist örgüt olarak gördüğünü ve bu ülkeye yapılan yardımları kestiklerini açıklamıştı.

Transferi gerçekleştirilecek paranın, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, nakit sıkıntısı yaşayan Filistin yönetimine verdiği söz çerçevesinde serbest bırakıldığı sanılıyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 23 Aralık 2006 tarihinde İsrail Başkanı Ehud Olmert ile görüşmüştü. Olmert'in Abbas'a, görüşmede gümrük vergilerinin serbest bırakılacağı sözünü verdiği biliniyor.

(AFP-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title