Haberler

İspanya'daki Ekonomik Kriz

İspanya'da ekonomik krize karşı hükümetin aldığı tedbirleri protesto eden binlerce İspanyol, bu hafta içinde üçüncü kez başkent Madrid'deki Meclis binasına yürüdü."Meclis'i Kuşat" adı altında organize edilen ve internetteki sosyal paylaşım...

İspanya'da ekonomik krize karşı hükümetin aldığı tedbirleri protesto eden binlerce İspanyol, bu hafta içinde üçüncü kez başkent Madrid'deki Meclis binasına yürüdü.

"Meclis'i Kuşat" adı altında organize edilen ve internetteki sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrılarla örgütleşilen gösteriye katılanlar, hükümete, "İstifa", "Buna demokrasi diyorlar ama değil", "Bu krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" diye sloganlar atarak seslendiler.

Ülkedeki "kemer sıkma" politikalarını "kabul edilemez" olarak değerlendiren ve faturayı siyasilerin ödemesi çağrısında bulunan göstericilerden biri "Ben iyi bir vatandaşım, vergilerimi ödüyorum ve tepkimi gösterilere katılarak gösteriyorum. Bunu yapıyorum çünkü ülkemin batması bana endişe veriyor. Rajoy'un (Başbakan) kararları onurumu kırıyor" diye konuştu.

25 Eylül'de gerçekleşen ve 35 kişinin gözaltına alınıp 64 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan gösteri sonrasında yaşanan siyasi ve hukuki tartışmalar da gösteriye katılanlar tarafından protesto edildi.

Söz konusu gösteride gözaltına alınanlardan 33 kişi serbest bırakılırken, bazıları hakkında devletin kurumlarına karşı suç işlendiği gerekçesiyle dava açılabileceği belirtilmişti. Ulusal Mahkeme, bununla ilgili kararını 1 Ekim Pazartesi günü verecek.

Öte yandan, bugünkü gösterinin izinsiz olması dolayısıyla Madrid özerk yönetimi yetkilileri "yasa dışı bir gösteri" açıklamasında bulunsa da polisin müdahalesi olmadı.

Neptün Meydanı'nda toplanan kalabalık barışçıl bir şekilde protestolarına devam ederken, polis, daha önceden olduğu gibi Meclis binasına giriş yolunu demir barikatlarla kapattı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Tarkan Demir - MADRİD

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title