Haberler

İsot 5 Bin Kişiye İstihdam Sağladı

Güncelleme:

Gaziantep'te aflatoksinle mücadele kapsamında, sektör haline gelen 'isot' denilen kırmızı biberin temizlenmesinde,5 bin kişiye istihdam sağladı.

İslahiye'de yaklaşık 20 bin dönüm alanda üretimi yapılan ve bu yıl 20 bin tona yakın rekolte beklenilen isot sezonu başladı. İl Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, aflatoksinle mücadele kapsamında acı kırmızı biberin çöpünün temizlenmesi ile yeni bir sektör oluştuğunu söyledi.

Fabrikaların yanında ilçe merkezinde ve yakın köylerde oluşturulan yaklaşık 130 kırmızı biber çöpü çekme alanında 5 bin kişinin çalıştığını belirten Köse, Kırmızı biber hasadı sonrasında oluşturulan çöp çekme alanlarına giden biberin temizliğinde çalışanlar 4 ya da 6 saatte 30-40 lira kazanabiliyorlar. Böylelikle ilçe ekonomisine de katkı sağlıyorlar dedi.

Ailesini kırmızı biber çöpü temizleyerek geçindirdiğini ifade eden Fatma Kılıç, Kırmızı biber iyi olursa günde 100 kilo, biber kötü olursa ancak 40 kilo biber temizleyebiliyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title