Haberler

İslam Ülkelerinin Terörle Mücadele Koalisyonu

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed bin Hasan Asiri, dün 34 İslam ülkesinin katılımıyla kurulan koalisyonla terör gruplarına göz açtırılmayacağını söyledi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed bin Hasan Asiri, dün 34 İslam ülkesinin katılımıyla kurulan koalisyonla terör gruplarına göz açtırılmayacağını söyledi.

Asiri, El-Arabiyye El-Hades televizyon kanalına yaptığı açıklamada, koalisyona üye ülkelerin ortak bir ordu oluşturmayacağını, her ülkenin kendi topraklarında uygun gördüğü şekilde operasyonları koordine etme hakkına sahip olacağını ifade etti.

Koalisyonun hedefinin üye ülkelerin terörle mücadelede işbirliği yapmaları ve birbirlerini desteklemeleri olduğunu vurgulayan Asiri, "Terörist gruplar bu oluşumun ardından artık kendilerine güvenli bir sığınak bulamayacaklar. Terörle mücadelede bu ülkeler sürekli bir bilgi alışverişi ve koordine içinde olacak" dedi.

Koalisyonun kurulmasıyla ilk adımı attıklarını belirten Asiri, izleyen süreçte Riyad'da her ülkeden oluşturulacak çalıştaylarla ortak bir operasyon merkezi kurulacağını belirtti. Asiri, çalıştaylar öncesinde işbirliğinin çerçevesini belirlemek amacıyla toplantılar düzenleneceğini, devletlerin imkanları ve tecrübeleri nispetinde katkıda bulunmanın dışında sorumluluk taşımadığını dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title