Haberler

İSKİ Zamla Tasarrufu Artırmayı Planlanıyor

İSKİ, Su Tüketim Kademeleri ve Fiyatlarına Yapılan Yeni Düzenlemeyle, Kentte Başlayan Su Tasarrufunun Artmasının Palanlandığını Bildirdi.

İSKİ, su tüketim kademeleri ve fiyatlarına yapılan yeni düzenlemeyle, kentte başlayan su tasarrufunun artmasının palanlandığını bildirdi.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla, 1 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere su tüketim kademeleri ve fiyatlarında yeni düzenleme yapıldığı hatırlatıldı.

İlk kademe su tarifesinin, diğer büyük kentlerde olduğu gibi 0-10 metreküp olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, küresel ısınma nedeniyle İstanbul'da yeni su kaynakları arayışı ve içme suyu yatırımı yapma ihtiyacı doğduğu, İSKİ'nin, görev alanına dahil edilen köy ve beldelere yeni su ve yeraltı suyu yatırımları yaptığı bildirildi.

Abonelerin su kullanımına bağlı olarak artış gösteren yeni su tarifesine göre, eski tarifede 1.71 YTL ödeyen Konut 1 (0-10 metre küpe kadar) aboneleri 2 YTL, Konut 2 (10-20 metre küp kullananlar) aboneleri 3 YTL, Konut 3 (20 metre küpten fazla kullananlar) aboneleri 4 YTL ödeyecek. Eski tarifede 3.41 YTL olan tüm işyeri kullanımları 4.30 YTL'ye yükselecek.

Resmi ve özel okulların tüm kullanımları 1.49 YTL'den 2 YTL'ye, konutlarda müşterek kalorifer suyu 1.14 YTL'den 2 YTL'ye, konutlarda bahçe sulama 1.14 YTL'den 2 YTL'ye, toplu su da 1.25 YTL'den 2 YTL'ye çıkacak.

Ayrıca, önceki tarifede 2.6 YTL ödeyen resmi ve özel hastaneler 3 YTL ödeyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title