Haberler

İskenderun - Ekgçok Sevdiği Topraklardan Son Kez Uğurlandı

Episkopos Vekili Padovese İçin İskenderun Katolik Kilisesi'nde Tören

EPİSKOPOS VEKİLİ PADOVESE İÇİN İSKENDERUN KATOLİK KİLİSESİ'NDE TÖREN

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde şoförü Murat Altun tarafından boğazı kesilerek öldürülen Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkoposu Vekili Luigi Padovese için görev yaptığı İskenderun Katolik Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Padovese'nin cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere İtalya'ya gönderilecek. Ayinde Papa 16'ncı Benedict'in mesajı okundu. Papa mesajında, Padovese'nin öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kilisedeki törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Başdanışmanı Alessandro Azzoni, İtalya'nın eski İzmir Konsolosu Simon Carta ile İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile Türkiye'nin çeşitli illerindeki kiliselerin başrahipleri katıldı.

Katoliklerin yas ifadesi olan siyah kıyafetlerle katıldığı cenaze törenindeki ayini, Ankara Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello yönetti. Büyükelçi Lucibella, Luigi Padovese'ye hitaben yaptığı konuşmada, "Piskoposluk görevini devraldığın gün yaşadığımız sevinci paylaştığımız bu mekanda, bu katedralde, hepimizi şimdi senin etrafında tekrar toplanmış olarak buluyoruz. Ona sadık bir şekilde hizmet edenleri mükafatlandıran göklerdeki babamızın kollarına seni son yolculuğuna uğurlayacağız. İnsani bakımdan çok acı verici olan bu anımızı, dirilişten güç aldığımız bir iman şahitliğine dönüşür" dedi.

TÜRKİYE SEVDALISIYDI

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini de Luigi Padovese'nin vahşice ölümünün trajik haberi kendilerini dehşetler içinde bıraktığını ifade ederek, "Kendisi tarafından çok sevilen bu topraklar, bir kez daha şehitlik toprağı olarak doğrulanacaktır. Bu topraklardan daha çok, buranın halkını seviyordu. Daha ölmeden bir kaç gün öncesinde dini azınlıklar hakkında konuşmak için işbirliği ruhuyla yerel otoriterlerle görüşmeler gerçekleştirmiş ve herkesin yararı için kat edilebilecek doğru yolları bulmaya çalışmıştı" diye konuştu. Franceschini, Luigi Padovese'nin din ayırımı yapmadan, gıda yardımları yaptığını, Müslüman olanlara iş imkanı sağladığını ve yanında çalıştırdığını, İslam kültürüne duyduğu sempatiyi zaman zaman Müftü ile paylaştığı gibi birçok özelliklerinin bulunduğuna dikkat çekti.

HIRİSTİYAN ALEMİNE ÇAĞRI YAPTI

Ruggero Franceschini, kilisede bulunan dindaşlarına da seslenerek şu çağrıda bulundu:

"Cesaretinizi hiçbir zaman kaybetmeyin, neşeli olun, imanınızı kaybetmeden zor anlarda ve denemelerde havariler gibi yaşamaya hazırlıklı olun. Öyle ki, sevincimizin temeli olan Rab, bizim ümit kaynağımız olsun. Ne monsenyör Luigi'yi öldüren eller ne de onun yüksek kişiliğini karalamak isteyen sesler, kısacası hiçbir kimse bizim bu ışığımızı söndüremeyecektir. Özellikle bu Ortadoğu topraklarının sükuneti, kalplerin barış yolunu tekrar bulması ve herkesin iyiliği için yapılan karşılıklı dayanışmanın uyumu için onun ile birlikte dua etmeye devam edeceğiz."

PAPA'DAN MESAJ

Ayinde ayrıca Papa 16'ncı Benedict'in mesajı okundu. Papa mesajında, Luigi Padovese'nin öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, dayanışma içerisinde varlıklarını sürdürme tavsiyelerinde bulundu.

Luigi Padovese'nin cenazesi, kilisede yapılan ayinin ardından karayoluyla Antalya'ya gönderildi, yarın da buradan havayoluyla toprağa verilmek üzere İtalya'nın Milano kentine gönderilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title