Haberler

İşitme ve Konuşma Engelli Yasin Belediye Armoni Mızıkasını Yönetti

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Dolayısıyla Düzenlenen Etkinliklerde Engellililer, Engelsizlerden Farkları Olmadığını Gösterdi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde engellililer, engelsizlerden farkları olmadığını gösterdi.

Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla İzmir'de düzenlenen etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törenin başında doğuştan işitme ve konuşma engelli olan 14 yaşındaki Yasin Çiftçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Armoni Mızıkası'nı yöneterek 10. Yıl Marşı'nı çaldırdı. Çiftçi işaret diliyle ''Müzik, engel tanımaz'' derken Mızıka'nın Şefi Aydın Öztürk, ''Duymamasına karşın, ritmi algılayabildiğini anladık, çünkü yönetirken tempoya son derece iyi uyum gösterdi'' diye konuştu. Saygı duruşunun ardından İşitme Engelliler Derneği 2. Başkanı Sevinç Yatbaz ile İzmir Valiliği Engelliler Merkezi Çevirmeni Emel Kosova işitme engelli vatandaşlara İstiklal Marşı'nı işaret dili yardımıyla söyletti. Törende konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İzmir'in engellilere hizmet konusunda sınıfı geçtiğini belirterek, ''Ancak bunların yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Yakın bir zamanda engelliler meslek eğitim merkezini açıyoruz ama özel bakım merkezlerine de ihtiyaç var. Bunun için de hizmeti ön planda tutacak yatırımcılar gerekiyor'' dedi. Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Özkan Güvenç ise Dünya Özürlüler Günü'nün kutlanmasından çok sorunların hatırlanması gereken bir gün olduğunu belirterek, ''Engellilerimizin sokağa çıktıklarında karşılaştıkları sorunlarının çözümlenmesini istiyoruz. İstihdam sorunlarının, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hayatımızı kolaylaştıran ortez-protez araç ve gereçleri kapsayan tüm envanterin daha ucuza sağlanması ise en büyük isteğimiz'' dedi.

Ardından Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından organize edilen tekerlekli sandalyeler İzmir Valiliği'nde düzenlenen bir tören ile ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Hayırsever Fuat Özdayı tarafından bağışlanan 35 sandalyenin teslim töreninde konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, istatistiklere göre Türkiye'de 12.5 milyon engelli bulunduğunu belirterek, ''Bugün ulaştığımız nokta iyi olabilir ama daha iyi olması gerekiyor. Bugünler bunun için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmeliyiz. İşadamları eğer engelli bir kişi çalıştırırsa, sigortası olacağından sağlık sorunu, maaş alacağından emekliliği garanti olur, her gün işe gidip geleceğinden ailesinin yükü hafifler'' diye konuştu. Yanlış yapılan ameliyat sonrası engelli olan Dernek Başkanı Kemal Demirel ise ''Bizler, engelli olabiliriz ama aynı hayatı paylaşıyoruz. Aynı acı bizim için de acı, aşk bizim içinde aynı aşk. Unutmayın aynı hayatı paylaştığımız bu yaşamda siz de engelli olabilirsiniz. Üstelik, engelli üreten bir sanayimiz var. Trafik kazaları, iş kazaları öyle çok ki bir gün sizin de başınıza gelebilir. Bu nedenle size ne olacağının belli olmadığı bir hayatta kendinize karşı bu kadar katı olmayın, engelleri kaldırın'' diye konuştu.

İzmir Valiliği Engelliler Merkezi tarafından Manifaturacılar Sitesi'nde düzenlenen öğlen yemeği sırasında da tamamı işitme engellilerden oluşan Sağır ve Dilsizleri Koruma ve Geliştirme Derneği İzmir Şubesi halkoyunları ekibi, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na küçük bir gösteri yaptı. Yemek sırasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da engelli derneklerine üye olmayan engelliler olduğunu belirterek, ''Engelli sayısının belirlenmesi ve envanterinin çıkartılması yapacağımız pek çok hizmete ışık tutacaktır'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title