Haberler

İşçi Partisi'nden Ergenekon Tepkisi

İşçi Partisi (İp) İzmir İl Teşkilatı Üyeleri, Ergenekon Operasyonu Kapsamında Gerçekleşen Gözaltılara Tepki Göstererek, Cumhuriyet Gazetesi Önüne Kadar Yürüdü.

İşçi Partisi (İP) İzmir İl Teşkilatı üyeleri, Ergenekon operasyonu kapsamında gerçekleşen gözaltılara tepki göstererek, Cumhuriyet Gazetesi önüne kadar yürüdü.

Bugün sabah saatlerinde aralarında emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ve gazeteci Mustafa Balbay'ın da bulunduğu toplam 24 kişinin Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına, İP İzmir İl Teşkilatı'ndan tepki geldi. Konak Meydanı'nda bulunan parti binası önünde toplanan bir grup partili, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Gazetesi önüne kadar yürüdü. Burada Cumhuriyet okurlarıyla bir araya gelen partililer, ıslıklar ve düdüklerle gözaltılara tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül, başta İP Genel Başkanı Doğu Perinçek olmak üzere birçok vatansever aydının Ergenekon yalanıyla gözaltına alınarak sindirilmek istendiğini öne sürdü. Gül, "Ergenekon operasyonu adı altında yürütülen uygulamalar basit bir kanunsuzluk olmayıp, Atatürk devrimini tasfiye amacıyla bağlantılıdır. Bir an önce bu büyük yanlışlıktan dönülmeli ve vatansever aydınlar özgürlüklerine kavuşmalıdırlar" dedi.

Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan grup sessizce dağıldı.

(FH-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title