Haberler

İş Yatırım'dan Yatırımcılara Borsa Yatırım Fonu

Kendi Halka Arzını Geçtiğimiz Günlerde Gerçekleştiren İş Yatırım, İlk Borsa Yatırım Fonunu 17-18 Mayıs 2007 Tarihlerinde Halka Arz Edecek.

Kendi halka arzını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren İş Yatırım, ilk Borsa Yatırım Fonunu 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arz edecek.

İş Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, İş Yatırım Menkul Değerler'in yatırımcılarına sunduğu ürün portföyüne eklediği Borsa Yatırım Fonu'nun 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arz edileceği bildirildi. Açıklamada, İş Yatırım Dow Jones Türkiye Eşit Ağırlıklı 15 Borsa Yatırım Fonu (İŞBYF/DJTEA15), İMKB'de işlem gören ve halka açık piyasa değeri en büyük 15 hisse senedinin getirisine göre tasarlandığı belirtildi.

Açıklamada, yatırımcılarına tek işlemde İMKB'de işlem gören ve halka açık piyasa değeri en büyük 15 hisse senedinden oluşan dengeli bir portföye yatırım yapma imkanı sunan fonun, aynı zamanda yüksek likiditeye sahip bir yatırım aracı olma özelliği taşıdığı vurgulandı. İŞBYF/DJTEA15, halka arz edilmesini takiben İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

Açıklamaya göre, fonun hazırlık aşamasında öncelikli olarak, Dow Jones Indexes tarafından oluşturulan DJTEA15 Endeksi'nin kullanım hakkı, bir lisans sözleşmesi ile İş Yatırım'a verildi. Dünyanın en köklü ve en tanınmış endeks hesaplayıcılarından olan Dow Jones Indexes'in bugüne kadar 10 binin üzerinde endekse imza atttığına dikkat çekilen açıklamada, diğer borsa yatırım fonlarında olduğu gibi, İŞBYF/DJTEA15'in de bir hisse senedi gibi işlem gördüğü ve dolayısıyla yatırımcısına borsa işlem saatleri süresince sürekli fiyat gözlem ve alım-satım yapma olanağı verdiği için likiditesi yüksek bir yatırım aracı olma özelliğine sahip olduğu dile getirildi.

Açıklamada, fon portföyünün Akbank, Anadolu Efes, Doğan Holding, Doğan Yayın Holding, Enka, Ereğli Demir Çelik, Garanti Bankası, İş Bankası C, Koç Holding, Migros, Sabancı Holding, Turkcell, TÜPRAŞ, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası'ndan oluştuğu ifade edilirken, 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arzı gerçekleştirilecek İŞBYF/DJTEA15 Fonundan talepte bulunmak isteyen yatırımcıların, İş Yatırım şubelerine başvurmalarının yeterli olacağı kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title