Haberler

İş Süreçlerini Software AG Teknolojisi İle Geliştiren ASELSAN Ödüllendirildi

Etkinlikte, ASELSAN'ın Software AG çözümleri ile ulaştığı başarı büyük övgü aldı.

Software AG'nin webMethods BPMS çözümü ile satın alma talebi süreçlerini 3 kat hızlandıran ASELSAN, Software AG teknolojisini kullanan projelerin yarıştığı 2011 Innovation Awards programı kapsamında İş Süreci Mükemmeliyeti dalında ödül kazandı. Etkinlikte, ASELSAN'ın Software AG çözümleri ile ulaştığı başarı büyük övgü aldı.

Software AG Berlin'de düzenlediği ProcessWorld etkinliğinde Avrupa ve civar bölgelerdeki müşterilerini 40 farklı oturumda bir araya getirdi. 31 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde yapılan etkinliğin konuşmacıları arasında, yeni kitabında IKEA, Skype ve Rolls-Royce gibi lider şirketlerin iş modellerini inceleyen danışman Alexander Osterwalder da yer aldı. ProcessWorld'de, Software AG'nin Adabas, Natural, ARIS, webMethods ve danışmanlık dahil tüm ürün ve hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi sunuldu. Etkinlik ayrıca, yenilikçi uygulamalara ve iş süreçlerine imza atan müşterilerin ödüllendirildiği Innovation Awards ödül törenine de ev sahipliği yaptı. Türk savunma sanayiinin öncü kuruluşu ASELSAN, birçok farklı projenin yarıştığı İş Süreci Mükemmeliyeti dalında ödül kazandı. İş süreçlerinin otomasyonu ve optimizasyonu için Software AG'nin webMethods Business Process Management Suite (BPMS) çözümünü tercih eden ASELSAN'ın başarı öyküsü etkinlikte Uzman Yazılım Mühendisi Davut Çulha tarafından sunuldu.

İş Süreçleri Yönetimi (BPM) projesi ile veriye dayalı süreç iyileştirme ve geliştirme yapmayı hedefleyen ASELSAN 2005 yılında iş akışlarını programlamayı amaçlamıştı. Girişim seviyesi süreçlerine uygunluk, SAP ve Microsoft Outlook ile kolay entegrasyon, tarayıcı tabanlı arayüz, tekli oturum desteği ve iş süreçlerini analiz edip geliştirecek nitelikler gibi gereksinimleri karşılayan bir araca ihtiyaç duyan ASELSAN, Software AG'nin webMethods BPMS çözümünü tercih etmişti.

Software AG'nin sunduğu Türkçe arayüzün işlevselliğinden faydalanan ASELSAN, webMethods BPMS'i ilk olarak 6 aydan kısa bir sürede "satın alma talebi" süreçlerine uygulamıştı. Software AG'nin webMethods BPMS çözümü ile iş süreçleri kullanıcılar tarafından bir web tabanlı portal ya da doğrudan SAP üzerinden başlatılabiliyor. webMethods BPMS çözümü sayesinde ASELSAN'ın eskiden 4,5 gün kadar süren iş süreçleri artık 1,5 günde tamamlanabiliyor.

2011 Innovation Awards ödül töreninde ASELSAN'ın ödül aldığı İş Süreci Mükemmeliyeti dalında birinciliği Alman İstihdam Ajansı Bundesagentur für Arbeit elde etti.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title