Haberler

İran'ın Doğalgazı Kesmesi...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İran'ın Son Olarak Yaptığı Doğalgaz Kesintisini Ciddi Bir Bulmadığını İfade Ederek, "Türkiye'nin Gerek Güvenlik ve Gerekse Enerjisinin Daimi ve Ucuz Olabilmesi Açısından Kendi Enerjisini Mutlaka Kendisinin Üretmesi Lazımdır" Dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İran'ın son olarak yaptığı doğalgaz kesintisini ciddi bir bulmadığını ifade ederek, "Türkiye'nin gerek güvenlik ve gerekse enerjisinin daimi ve ucuz olabilmesi açısından kendi enerjisini mutlaka kendisinin üretmesi lazımdır" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) davetlisi olarak beraberindeki 60 kişilik heyetle birlikte Van'a gelen Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin şu an ürettiği elektriğin yaklaşık yüzde 44'ünü ithal ettiği doğal gazdan karşıladığını söyledi. Bunun da işadamları için iki büyük dezavantajı olduğunu ifade eden Yalçıntaş, "Bunlardan biricisi milli bir dezavantaj. Biz enerjide dışa bağımlıyız. İkincisi ise maddi bir dezavantaj. Enerjiyi dışarıdan alıyorsanız, dışarıdaki rakiplerinize göre daha pahalı kullanıyorsunuz demektir. Dolayısıyla Türkiye'nin doğalgaz kısıntısı olsun veya olmasın, mutlaka kendi enerjisini üretebilir ve enerjide kendi kendisine yeterli hale gelebilmesi lazımdır, bu şarttır. İran'la yaşanan son olayın ciddi bir doğalgaz kesintisine sebep olacağını zannetmiyorum. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler bununla ilgili tedbirleri aldıklarını söyledi. Dolayısıyla İran ile olan olayın Türkiye'de herhangi bir sıkıntıya sebep vereceğini sanmıyorum. Türkiye'nin gerek güvenliği açısında gerek enerjisinin daimi ve ucuz olabilmesi açısında, kendi enerjisini mutlaka kendisinin üretmesi lazım. Kendi kendisine yeterli hale gelebilmesi lazım. Hatta daha da fazlası, dünyaya enerji satabilir hale gelmesi lazım. Çünkü bugün Türkiye enerji hatlarının tam göbeğinde bulunan bir ülkedir. Bu gerçeği hiçbirimizin gözden kaçırmaması lazım" dedi.

(MSA-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title