Haberler

Irak'taki İntihar Saldırısı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Türkmenlerin hedef alındığı saldırıya tepki gösterdi.

Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesindeki şiddet olaylarını protesto etmek için bir araya gelen Türkmenlere yönelik saldırılar tepki topladı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, partisinin ileri gelenleriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkmenlerin son zamanlarda birlik oldukları için hedef alındıklarını söyledi.

Tuzhurmatu'da hükümete mesaj göndermek için protesto gösterisi yapan Türkmenlerin sürekli bombalı saldırılara maruz kaldıklarını belirten Salihi, "Merkezi hükümet, Türkmenlerin can güvenliğini sağlayamıyor. Maalesef hükümet, Türkmen halkının çağrılarına cevap vermiyor" dedi.

Salihi, hükümetin Türkmenlere yönelik ihlalleri görmezden gelmesi nedeniyle uluslararası güçlerin kapısını çalmaya mecbur bıraktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkmen halkı siyasi olarak hedef alınıyor. Arazilerine göz koydukları için bu tür olaylar yaşanıyor. Cephemizin Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Tikrit Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın şehit edilmeleri büyük bir mesaj. Ama biz, bu olaylardan dolayı birliğimizden ödün vermeyeceğiz. Gerek hükümet gerekse başka bir güç, bir ulusal güç güvenliğimizi sağlamalı. Yok edilme tehlikesiyle karşı karşıyayız ama biz teslim olmayacağız."

Tuzhurmatu'da halk, Türkmenlere yönelik düzenlenen terör olaylarını önlemek için dün Kerkük yolunu ulaşıma kapatarak gösteri yapmıştı. Bu sırada göstericilerin arasına karışan 2 intihar eylemcisinin üstlerindeki bombaları patlatması sonucu 13 kişi ölmüş, 71 kişi yaralanmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

title