Haberler

İnsan Tacirlerine 'Ağır' Ceza

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye üzerinden İsviçre'ye gitmek isteyen İranlıları, fidye için kaçıran ve uzun süre alıkoyan çete elemanlarına 'nitelikli yağma ile hürriyetinden yoksun kılma ve evrakta sahtecilik" suçlarından 50'şer yıl"...

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye üzerinden İsviçre'ye gitmek isteyen İranlıları, fidye için kaçıran ve uzun süre alıkoyan çete elemanlarına 'nitelikli yağma ile hürriyetinden yoksun kılma ve evrakta sahtecilik" suçlarından 50'şer yıl hapis cezası verdi.

İran'da siyasi muhalif olduğu için baskı gördüğü iddia edilen ve Türkiye üzerinden İsviçre'ye kaçmak isteyen İranlı Halil İbrahim Moazzin ile eşi Pervane Valizade İstanbul'da insan tacirlerinin eline düştü. Moazzin ve eşi, insan tacirleri tarafından tam 41 gün İstanbul Şile'de bir villada yatağa bağlı olarak tutuldu. Başka İranlı rehinelerin de bulunduğu villada tutulduğu sırada 27 yaşındaki Valizade bebeğini düşürdü. Çift ile aynı çete tarafından fidye için kaçırılan İranlılar, Aralık 2010'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile düzenlenen operasyon ile kurtarıldı.

DAVAYA KARARA BAĞLANDI

Soruşturma kapsamında yaklaşık 2 yıl önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 kişi hakkında dava açıldı. Yapılan yargılama sonunda dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Son duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Yazıcı, Harun Doğan, İbtissam Bouzine ve Mehmet Öğüt ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar suçsuz olduklarını belirterek haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

50 YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, 4 tutuklu sanığa ceza yağdırdı. Sanıklardan Harun Doğan, "Göçmen kaçaklığı', Pervane Valizade, Halil İbrahim Moazzin ve Amin Alimerdani'ye yönelik 'nitelikli yağma ile hürriyetinden yoksun kılma ve evrakta sahtecilik" suçlarından 51 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Yazıcı, Mehmet Öğüt ve İbtissam Bouzine'yi de, "Göçmen kaçaklığı, Pervane Valizade, Halil İbrahim Moazzin ve Amin Alimerdani'ye yönelik nitelikli yağma ile hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 50'şer yıl hapse mahkum etti. Mahkeme diğer sanıklarından da "göçmen kaçakçılığı" suçundan 5'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Tutuklu sanıklar Mehmet Yazıcı, Harun Doğan, İbtissam Bouzine ve Mehmet Öğüt'ün tahliye talebi ise reddedildi. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title