Haberler

İngilizler Soykırıma Seyirci Kalınacağına İnanıyor

İngiltere'de Hafta Sonu Gerçekleşecek "Yahudi Soykırımını Anma Günü" Öncesinde Yapılan Bir Ankete Göre, İngilizlerin Yüzde 41'i "Yahudi Soykırımı"na Benzer Bir Olayın, Günümüz İngiltere'sinde Yaşanabileceğini Düşünüyor.

İngiltere'de hafta sonu gerçekleşecek "Yahudi Soykırımını Anma Günü" öncesinde yapılan bir ankete göre, İngilizlerin yüzde 41'i "Yahudi Soykırımı"na benzer bir olayın, günümüz İngiltere'sinde yaşanabileceğini düşünüyor.

Ankete göre katılımcıların yüzde 36'sı benzer bir soykırımın yaşanması durumunda çoğu insanın hiçbir şey yapmayacağını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 50'si ise, Nazi Almanyası'nda Yahudiler'in yanı sıra eşcinseller, engelli kişiler ve Romanların da hedef olduğunu bilmiyor.

2 bin 400 kişinin yer aldığı ankete katılanların yüzde 79'u ise 1933-1945 yılları arasında hüküm süren Nazi rejimi süresince zencilerin de işkence görüp öldürüldüğünden habersiz.

Nottingham'daki Ben Şalom Yahudi Soykırımı Merkezi Müdürü Stephen Smith, anketle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Uyarı niteliği taşıyan sonuçlar, geçmişteki soykırımlardan gerçekten bir şey öğrenebildik mi sorusunu ortaya çıkarıyor" diye belirtti. Nefret, önyargı ve hoşgörüsüzlüğün artışına dikkat çeken Smith, "Avrupa, Ruanda ve Bosna'daki soykırımların gösterdiği gibi, bu olumsuz atmosferi bir felakete dönüştürmek çok zor değil" diye konuştu.

"Yahudi Soykırımını Anma Günü", Polonya'daki Auschwitz-Birkenau toplama kampının kapatılmasının yıldönümü sebebiyle kutlanıyor.

(AFP-SŞ-İB-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title