Haberler

İngiliz Müteşebbis, Aırbus A380 Uçağının İlk Seferi İçin 100 Bin Dolar Ödedi

İnternet Şirketleriyle Servet Elde Eden İngiliz Müteşebbis Julian Hayward (38), Dev Yolcu Uçağı Airbus A380'in Yapacağı İlk Seferde Yer Almak İçin 100 Bin Dolar Ödedi. Singapur ve Sidney Arasındaki Yolculuk Gelecek Hafta Yapılacak.

İnternet şirketleriyle servet elde eden İngiliz müteşebbis Julian Hayward (38), dev yolcu uçağı Airbus A380'in yapacağı ilk seferde yer almak için 100 bin dolar ödedi. Singapur ve Sidney arasındaki yolculuk gelecek hafta yapılacak.

Hayward, uçağın birinci sınıfında 1A koltuğunda uçarak "tarihin bir parçası olmak istediğini" ifade etti. Dünyanın en büyük yolcu uçağının Pazartesi günü yapılacak seferine iştirak edecek olan İngiliz müteşebbis, "Ben önce eyleme geçen, sonra o eylem hakkında düşünen bir insanım" diye konuştu. Hayward, daha önce de nükleer denizaltıya binmiş ve Rus MiG-25 savaş uçağında uçmuştu. Hayward 5 senedir Avustralya'da yaşıyor.

Singapur havayolu şirketi Singapore Airlines, internette açık arttırmayla biletleri satmış ve 1.3 milyon dolarlık gelir elde etmişti. Gelir hayır kurumlarına bağışlanacak. Hayward da hayatının geri kalanını hayır işlerine vakfetmek istediğini, 100 bin 380 dolara bileti almasında bunun da etkili olduğunu söyledi.

(AFP-EA-EA-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title