Haberler

Imf, Türkiye De Dahil 4 Ülkenin Kotalarını Yükseltecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye, Güney Kore, Çin ve Meksika'nın Fon'daki kota paylarını, yaklaşık yüzde 1,8 oranında yükseltecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye, Güney Kore, Çin ve Meksika'nın Fon'daki kota paylarını, yaklaşık yüzde 1,8 oranında yükseltecek.

IMF'nin, Türkiye, Güney Kore, Çin ve Meksika'nın kotalarının ve oy haklarının artırılmasına ilişkin kararının, IMF-Dünya Bankası'nın Singapur'da 15-22 Eylül tarihlerinde yapacağı yıllık toplantısında onaylanması bekleniyor. IMF yönetiminin ön onayının ise daha önce çıkacağı belirtiliyor.

IMF'nin, Türkiye için bir çeşit ''düzeltme hareketi'' yaptığını belirten yetkililer, Türkiye'nin, ''yükselen piyasalar'' arasındaki konumunun son yıllarda güçlendiğini, hızlı büyümeyle milli gelirinin arttığını ve bu nedenle kotasının da yükselmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Türkiye'nin, halen Fon'daki yüzde 0,46 oranında bulunan kota payı artacak, böylece Türkiye'nin, IMF'nin kararlarında daha etkin bir rol oynarken, daha çok yardım almaya da imkan bulabilecek.

Türkiye, kotasının artmasıyla, oy hakkının da artması sonucu, hem IMF'de daha etkin olacak, hem de gerek alacağı borç miktarı, vadesi ve geri ödeme şartları açısından daha uygun şartlarda borçlanabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title