Haberler

İlkav: "Silah Üzerine Yemin Ettirenlere Değil Bize Kapatma İsteniyor"

Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim Sistemi ve Din Eğitimi Paneli'nde, Yolsuzluk, Fuhuş, Uyuşturucu Gibi Olumsuzlukların Mevcut Eğitim Sisteminden Kaynaklandığını İfade Eden İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Hakkında Açılan Kapatma Davası Sonrasında Vakıf Yöneticileri Eleştirilerini Sürdürdü.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) yöneticileri haklarında açılan kapatma davasına tepki göstererek, "Silah üzerine yemin ettirenlere değil bize kapatma isteniyor" açıklaması yaptı.

Ankara 6.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen İLKAV hakkında kapatma davasının bugünkü duruşmasına, kapatma davası açan Vakıflar Genel Müdürlüğü avukatı Fatma Oflaz mazereti nedeniyle katılmazken, Vakıf yöneticileri hazır bulundu. Hakim Amet Pınar, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İLKAV'ın malları üzerinde ihtiyati tedbir talebinde bulunduğunu ifade etti. Hakim Pınar, vakıf yöneticilerine yazılı savunmalarını vermeleri için süre vererek, duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Duruşma çıkışında, Ankara Adliyesi önünde ortak basın açıklaması yapan Vakıf üyelerine, aralarında Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da destek verdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Abdurrahman Çeliker, 28 Şubat'ın 10.yıldönümünde baskı ile karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Çeliker, kapatma davasının örgütlenme özgürlüğünün açıkca ihlali olduğunu savunarak, şunları dile getirdi:

"Hortumcuların, darbecilerin, devlet içi çetelerin üzerine gidemeyenler, faili meçhullerin, yargısız infazların hesabını soramayanlar, katillere bir kahraman gibi davranıp fotoğraf çektirme yarışına giren zihniyeti hesaba çekemeyenler, ülkenin her yanında 'Ogün Samast çiftlikleri' gibi katil yetiştirme faaliyeti gösteren ulusalcı militarist yapılanmaları kapatamayanlar, tam tersine bu derin çetelerin, katillerin üzerine gidebilme cesareti gösteren birkaç savcının suçlu konumuna oturtulup tasfiye edilişine destek sununlar, düşünceyi suç sayarak, İLKAV'ı kapatmak istiyorlar."

Açıklamada ayrıca, "Silah ve bayrak üzerine ölmeye, öldürmeye yönelik yeminlerle üye kaydı yapan ve binlerce kişiden oluşan hain listeleri hazırladığını açıklayan Kemalist ulusalcı dernekler serbestç faaliyet gösteriyorken, şiddete değil sivil itirazlara çağrı yapan İLKAV susturulmak isteniyor" denildi.

İLKAV tarafından 4 Aralık 2006 tarihinde "Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim Sistemi ve Din Eğitimi" başlıklı bir panel düzenlenmiş, Vakıf Başkanı Mehmet Pamak burada yaptığı konuşmada, "Generalleriyle, YÖK'le ve Cumhurbaşkanı ile İslama ve Müslümanlara 'irtica' yaftası ile saldırılmaktadır" demişti. Pamak, Türkiye'de ahlaki ve kültürel yapıda büyük erozyon yaşandığını ifade ederek, "yolsuzluk, fuhuş, uyuşturucu gibi toplumu kemiren olumsuzlukların" mevcut eğitim sisteminden kaynaklandığını söylemişti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title